Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada u bolji turizam

Dubrovnik izravnim letom napokon povezan sa SAD-om: U dubrovačku zračnu luku sletio zrakoplov United Airlinesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka sletio je u Dubrovnik. Posljednji put Dubrovnik je bio spojen sa SAD-om 1991. godine.

U dubrovačku zračnu luku sletio je zrakoplov United Airlinesa na izravnoj liniji iz New Yorka s 214 putnika, čime je Hrvatska prvi put nakon 1991. godine izravno povezana sa SAD-om. 

Dubrovnik je nakratko bio spojen s Philadelphijom i 2019. godine, ali je let ubrzo ukinut zbog pandemije. 200-tinjak Amerikanaca dočekano je jutros vodenim topovima i prigodnim darovima.

U subotu u Dubrovnik stiže još jedan zrakoplov iz New Yorka, aviokompanije Delta Airlines. Tako će Dubrovnik biti spojen sa SAD-om s osam letova tjedno.

"Želja nam je da ovu sezonsku liniju pretvorimo u cjelogodišnju. Vjerujem da će ovo biti dugoročna suradnja, ali i magnet za ostale aviokompanije koje će letjeti i u druge hrvatske zračne luke.

SAD nam je najvažnije daleko tržište, odakle nam dolazi najveći broj gostiju. Lani smo jedini bili otvoreni za američke turiste i hvala na prepoznavanju Hrvatske kao partnera", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene