Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva dana je šutio

Zoran Milanović o seks-skandalu u Splitu: "Gadi mi se to sve skupa"

Predsjednik Republike Hrvatske danas boravi u Sisaku. Nakon protokolarnih događaja davao je izjave za medije.

Zoran Milanović u Sisku se sastao sa sisačkom gradonačelnicom i predsjednikom Udruge HVIDRA Grada Siska.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Nakon toga odao je počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima

U 12 sati bio je na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice rada Udruge HVIDRA Sisak. 

"Hrvatskoj nitko nije pomagao. Hrvatskoj se prijetilo sankcijama. Te ne valja ovo te ne valja ono", rekao je i dodao Hrvatsku nitko nije pustio u NATO nego da ona tu pripada. 

"Istina je da je Hrvatska vojska oslobodila BiH od jarma Karadžića i Mladića i te vrlo jasno definirane bande ratnih zločinaca", kazao je. Kasnije je pred novinarima komentirao aktualne teme, između ostalog i inflaciju.

"Inflacija je kao vatra. Jako je loš sluga i lako se otme kontrole. Ova nije bila zamišljena nego se spontano dogodila. Nije dobro", rekao je, dodavši da je i u Americi tako.

"To je posljedica štampanja novca. Ne doslovno, nego zasipanja novcem. Imate veću količinu novca u optjecaju, imate veću kupovnu moć, manje robe, veću potražnju", kazao je. 

"Instrumenti kojima centralni bankari raspolažu su jako ograničeni. To je kamata gore, kamata dolje. U Americi su kamate otišle gore, inflacija nije pala. Sad se ide drugim metodama. To je kao kod liječenja tlaka. Probaš, probaš, probaš. Na kraju nešto upali", objasnio je Milanović.

Tko je odgovaran? 

"Svi pomalo. Hrvatska Vlada nije. Za to ih baš ne mogu optužiti. Kad je bio novac jeftiniji? A robe nema. Opskrbni lanac je poremećen. Ako je to bila cijena koju se trebalo platiti da se zauzda COVID, onda je to u redu. No uvijek ćemo se pitati koliko je COVID bio stvarna opasnost", rekao je.

"Pričao sam sa njim, ali ga nisam pitao, čuj krade li se", govorio je i o uhićenju oca i sina Dumbovića

Slučaj je usporedio s onim Marija Banožića.

"Što je s Banožićem? Zašto nije ispitan? Koga se ispituje? Idemo radit, oslobodite čovjeka ili da se dela", kazao je predsjednik

 "Nikako. Nisam to ni pratio. Gadi mi se to sve skupa. Ne ljudi. Neki su mi malo smiješni. Ne želim u tome sudjelovati", kratko je odgovorio na pitanje o seks-aferi u Splitu

O prizemljenim avionima uoči požarne sezone rekao je da je to odgovornost Vlade i Banožića, ali ipak dodao da situacija nije tako loša. 

Komentirao je kritike Sergeja Brammertza Hrvatskoj. 

"Pa paaa... Doviđenja. Dosta je tog maltretiranja. Bez Hrvatske vojske ne bi bilo slobodne BiH. To je hrvatski doprinos miru u regiji. Da bi nas sad maltretirali, da bi Hrvatima otimali prava i rugali im se. Ovo neki dan što se događalo u Bruxellesu u režiji vrlo nekorektnih ljudi. Pošalješ tamo Dragana Čovića da potpiše neki dokument u društvu Željka Komšića kao da se ništa nije događalo zadnje tri godine, u kojem se ne spominju hrvatska prava", rekao je. 

"Znate kako se to riješi? Riješi se tako da ovaj visoki predstavnik koji je nelegalno na tom mjestu... Ja sam ipak Kremljenko pa moram to reći. I papa je Kremljenko. I Macron je Kremljenko. To su sve Kremljenkosi. Činjenica je da je sadašnji visoki predstavnik došao tamo na način bez presedana, bez odluke Vijeća sigurnosti. Zašto taj čovjek ne koristi bonske ovlasti? Zašto ne donese odluku prema kojoj se odluka Ustavnog suda BiH automatski implementira u zakonodavni prostor? Da ne ovisimo o Skupštini BiH", kaže Milanović.

"I vi me pitate za Brammertza? Da se tog čovjeka pita, kompletan hrvatski generalski zbor bio na robiji na Svetoj Heleni", zaključio je.   



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene