Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova kritika

Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a''

Zoran Milanović na Pantovčaku - 6
Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Foto: Goran Mehkek/Cropix
Predsjednik Republike Zoran Milanović ponovno je prozvao predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića zbog imenovanja Ivana Turudića za novog šefa DORH-a.

Andrej Plenković opet govori neistine i odlučio je dokazati da može što hoće, poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović, koji je ponovno prozvao predsjednika HDZ-a i Vlade zbog imenovanja Ivana Turudića za novog šefa DORH-a.

''Govoreći ponovo neistine o izboru Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, Andrej Plenković pokazao nam je koliko je zapravo za Hrvatsku opasna njegova politički nemoralna i pokvarena vlast. Turudićev izbor, kaže sada, možda bi on i razmotrio da je prije odluke u Hrvatskom saboru imao sve dokaze i informacije o tom kompromitiranom i višekratno prokazanom sucu. A imao je dokaze'', poručio je Milanović u najnovijoj objavi na Facebooku.

''Dobio ih je i od mene i od Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) tjedan dana prije saborskog glasanja. Ali nije ih tada razmotrio, već je - nazvao Turudića. Najveća je opasnost Plenkovićeva vladanja, međutim, u tome što je njemu posve nevažno da je Hrvatskoj nametnuo takvog čovjeka za glavnog državnog odvjetnika. Bitni smo mi kao Vlada, kaže Plenković, dok činjenica da bi DORH trebao voditi čovjek koji ni po kojim kriterijima ne bi smio biti na toj dužnosti - više nije bitna'', dodao je Milanović.

Pročitajte i ovo Poruka za AP na zagrebačkom podvožnjaku - 2 Tko je autor? Zanimljiva poruka Andreju Plenkoviću osvanula u Zagrebu, reagirao i Grbin

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

''Svjesno i bezobzirno, ignorirajući upozorenja cjelokupne javnosti i, što je najporaznije, uopće ne vodeći računa o važnosti institucije DORH-a i interesu države da ima poštenog i neovisnog glavnog državnog odvjetnika, Plenković je odlučio dokazati da može što hoće. To što sada tumači da bi 'uzeo u obzir' dokaze o Turudićevoj nevaljalosti da ih je vidio na početku procesa izbora samo znači kako Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a. Nije to njegova naknadna pamet, već pokvarenost koju treba raskrinkavati i osujetiti i tako Hrvatsku osloboditi Plenkovićeve vlasti koju, kao opaku i nemoralnu, najbolje od svega legitimira baš slučaj Ivana Turudića'', poručio je Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene