Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donosi Provjereno

Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

Aktualno Galerija Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 5 Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 5 Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Luketina Milutinović, HDZ-ov vijećnik u Vođincima Krešimir Luketina Milutinović, HDZ-ov vijećnik u Vođincima Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 1 Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 2 Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Galerija 1/6 >>
U Vođincima se načelnik Martin Kordić hvali ilegalnim objektima kao velikim postignućima svoga mandata. Osim toga, općina te objekte iznajmljuje i na njima zarađuje. Priču o malverzacijama u slavonskom mjestu donosi Danka Derifaj.

Načelnik Vođinaca Martin Kordić (Suverenisti) hvali se ilegalnim objektima kao postignućima za vrijeme svog mandata. I ne samo da je izgradio salu za 120 ljudi bez ijedne građevinske dozvole već je općina iznajmljuje za krizme, momačke, karmine i slično za 250 eura po danu.

Svjestan da ulaže općinski novac u ilegalnu građevinu, nama mrtav hladan u kameru govori: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno", uvjeravajući našu ekipu da papiri samo što nisu riješeni. Da stvar bude bolja, oba ilegalna objekta, i lovački dom i sala za priredbe, smješteni su tek 20 metara od JANAF-ova naftovoda. Na gradnji uz njihovu trasu potrebno je ishoditi posebne uvjete gradnje.

Pročitajte i ovo Potraga za Dankom još traje Potraga za malenom Dankom "Kriju još nešto, a postavlja se još jedno pitanje": Stručnjakinja za sigurnost djece o potrazi za tijelom male Danke Ilić

Načelnik općine Vođinci ilegalnim građevinama javno se hvali kao postignućima.

"Pitao sam ga zašto ulaže u ovaj dio proračunske novce kad zna da se ne može dobiti dozvola. Kaže on, dobit će se, to je u fazi rješavanja. Budući da se bavim građevinom, znam da ne možete ni početi radove ako nemate građevinsku dozvolu i niste prijavili gradilište, znači sve je na crno", tvrdi HDZ-ov vijećnik u Vođincima Krešimir Luketina Milutinović.

Legalizacijski proces završio 2015.

U dom je prema prvom izvještaju bilo uloženo 90 tisuća eura, a potom se taj iznos smanjio na 57 tisuća.

Drugi je ilegalni objekt lovački dom sagrađen prije 17 godina.

Naš sugovornik Luketina Milutinović bivši je predsjednik Lovačkog društva koji nam priča kako su shvatili da zbog blizine JANAF-ova naftovoda to nikad neće moći legalizirati.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Izbori u Hrvatskoj Rezultati izbora: Obrađeno više od 99 posto biračkih mjesta, HDZ-u 61 mandat, Rijeke pravde na 42

Izgradili su drugi dom, koji je imao važeću dozvolu, ali zbog godina neulaganja upitno je može li se koristiti. Načelnik je odlučio trošiti općinski novac bez ikakva utemeljenja u zakonu u bespravno građeni objekt.

"S njima nema dogovora, njega samo zanimaju lovci, to je i prije radio, lov. Kako će dovoditi te lovce iz Njemačke, Austrije, samo njegov interes. On kaže da je to za općinu dobro", kazao je Vinko Ivić (HSS).

Načelnik sve uvjerava kako papiri za legalizaciju samo što nisu stigli, ali iz Odjela za prostorno uređenje Vukovarsko-srijemske županije to negiraju. Zahtjev za legalizaciju poslan je 2013., a s obzirom na to da investitor nije pribavio potrebnu dozvolu, 2015. postupak je obustavljen.

Snimke demantiraju načelnika

Dok iz Inspektorata kažu da je inspekcijski nadzor u tijeku. Ipak, sve ne sprečava općinu Vođinci da na ilegalnim objektima i zarađuje.

Provjereno je u posjedu jednog od ugovora u kojemu se jasno vidi kako općina Vođinci iznajmljivanjem zarađuje na ilegalnim objektima. Kada smo načelnika Kordića s time suočili, sve je negirao.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja"

"Ne, ovdje piše ugovor o zakupu javne površine, znači to je naša javna površina koju mi možemo iznajmiti nekome za neku priredbu", tvrdi načelnik.

Videosnimka krizme iz sale pobija načelnikove tvrdnje, kao i naš sugovornik koji ju je ustupio.

Do zaključenja priloga nismo dobili potvrdu ni od jedne nadležne institucije da je legalizacija protuzakonito izgrađenih objekata izgledna. Očekujemo rezultat nadzora državnog inspektorata

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene