U bitku protiv "bijele kuge" uključio se i Živi zid. Novac koji bi pomogao demografskoj obnovi zemlje namaknuli bi oporezivanjem banaka i drugih kreditnih institucija.


Porezna stopa iznosila bi 0,64 posto vrijednosti imovine banaka. Novac bi se izdvajao u poseban izvanproračunski fond za namjensko trošenje kako bi bili sigurni da se neće izgubiti u sustavu. Oporezivanje banaka, kažu, nije novost jer su tu mjeru nakon krize uvele mnoge europske zemlje.

"Usklađeno je s našim zakonodavstvom, naravno s Ustavom i sa svim drugim pozitivnim propisima. Treba samo politička volja i ja pozivam Hrvatski sabor da stavi što prije ovo na raspravu", rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Branimir Bunjac kaže da bi banke godišnje bile oporezovane otprilike u iznosu od oko 2,52 milijarde kuna. "Kad bi, na primjer, ovaj iznos dijelili na novorođene bebe onda bi svako novorođeno dijete u Hrvatskoj dobilo točno 70 tisuća kuna", kaže Bunjac.

Vezani članci Vladimira Palfi (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Žena koju optužuju da iz sjene upravlja Živim zidom Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Pixsell, Patrik Macek) Sinčić se ogradio od Pernarovih uvredljivih izjava o novinarima i Vuletićeve iliberalne demokracije
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju