Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DEMOGRAFSKA OBNOVA

Živi zid priključio se borbi protiv "bijele kuge": Svakom novorođenčetu oporezivanjem banaka 70.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bitku protiv "bijele kuge" uključio se i Živi zid. Novac koji bi pomogao demografskoj obnovi zemlje namaknuli bi oporezivanjem banaka i drugih kreditnih institucija.

Porezna stopa iznosila bi 0,64 posto vrijednosti imovine banaka. Novac bi se izdvajao u poseban izvanproračunski fond za namjensko trošenje kako bi bili sigurni da se neće izgubiti u sustavu. Oporezivanje banaka, kažu, nije novost jer su tu mjeru nakon krize uvele mnoge europske zemlje.

"Usklađeno je s našim zakonodavstvom, naravno s Ustavom i sa svim drugim pozitivnim propisima. Treba samo politička volja i ja pozivam Hrvatski sabor da stavi što prije ovo na raspravu", rekao je Ivan Vilibor Sinčić.

Branimir Bunjac kaže da bi banke godišnje bile oporezovane otprilike u iznosu od oko 2,52 milijarde kuna. "Kad bi, na primjer, ovaj iznos dijelili na novorođene bebe onda bi svako novorođeno dijete u Hrvatskoj dobilo točno 70 tisuća kuna", kaže Bunjac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Poštujemo slobodu riječi" Sinčić se ogradio od Pernarovih uvredljivih izjava o novinarima i Vuletićeve iliberalne demokracije Slika nije dostupna "grubo kršenje zakona" Živi zid podnosi nove prijave: "Parlamentarna većina sklepana je na kriminalnoj osnovi"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene