Tihomir Lukanić i Denis Martinić (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Lukanić i Denis Martinić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Živi zid objavio je kako je građanska inicijativa "Uzmite novac strankama" prikupila više od 400.000 potpisa za raspisivanje referenduma o zabrani financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna


"Ovo je pobjednička noć za Živi zid, demokraciju i narod u Hrvatskoj. Nakon što smo saznali da je Živi zid europarlamentarna stranka, dužni smo vas obavijestiti o broju prikupljenih potpisa za održavanje referenduma za ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna", kazao je Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida. 

Vezani članci Kongres Živog zida (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Javne svađe, nazivanje jedni drugih dječurlijom: U posljednjih pet godina, rad Živog zida poprimio je elemente prave sapunice Branimir Bunjac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Branimir Bunjac: ''Živi zid je privatno vlasništvo jedne osobe, a to je Vladimira Palfi, koja odlučuje o svemu, neograničeno i sama''

Denis Martinić, predstavnik građanske inicijative "Uzmite novac strankama", kazao je kako su prikupili 400 tisuća potpisa.

"Za nama je 15 dana borbe. Imamo oko 400.000 potpisa, a liste još pristižu. Hvala svima što ste podržali našu inicijativu, ovo je dupla, velika pobjeda za sve nas", kazao je Martinić u videu objavljenom na stranicama Živog zida na Facebooku.

Podsjetimo, Živi zid u izbornoj noć nije želio davati izjave za medije jer nisu zadovoljni medijskim praćenjem njihove kampanje.