Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Uzmite novac strankama"

Živi zid: "Prikupili smo više od 400 tisuća potpisa za referendum o financiranju stranaka"

Tihomir Lukanić i Denis Martinić (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Lukanić i Denis Martinić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Živi zid objavio je kako je građanska inicijativa "Uzmite novac strankama" prikupila više od 400.000 potpisa za raspisivanje referenduma o zabrani financiranja političkih stranaka iz državnog proračuna

"Ovo je pobjednička noć za Živi zid, demokraciju i narod u Hrvatskoj. Nakon što smo saznali da je Živi zid europarlamentarna stranka, dužni smo vas obavijestiti o broju prikupljenih potpisa za održavanje referenduma za ukidanje financiranja političkih stranaka iz proračuna", kazao je Tihomir Lukanić, glavni tajnik Živog zida. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Izglasali Parižani Vlasnici ovakvih automobila plaćat će triput veće cijene parkiranja: Još neki gradovi imaju sličan plan Slika nije dostupna uspon i pad stranke kojoj su svi krivi Javne svađe, nazivanje jedni drugih dječurlijom: U posljednjih pet godina, rad Živog zida poprimio je elemente prave sapunice

Denis Martinić, predstavnik građanske inicijative "Uzmite novac strankama", kazao je kako su prikupili 400 tisuća potpisa.

"Za nama je 15 dana borbe. Imamo oko 400.000 potpisa, a liste još pristižu. Hvala svima što ste podržali našu inicijativu, ovo je dupla, velika pobjeda za sve nas", kazao je Martinić u videu objavljenom na stranicama Živog zida na Facebooku.

Podsjetimo, Živi zid u izbornoj noć nije želio davati izjave za medije jer nisu zadovoljni medijskim praćenjem njihove kampanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene