Živozidaš Tihomir Lukanić na Facebooku je napisao da je primio prijetnje nakon što je Stevo Culej zastupnicu Živog zida optužio da mu je ukrala torbu.

Galerija


Stevo Culej optužio je zastupnicu Živoga zida da mu je ukrala torbu. Kaže da ju je na danu otvorenih vrata iznijela iz sabornice i već 10 dana mu je nije vratila. ''Nestala je moja torba teška 10 kilograma u kojoj se nalazi dokumentacija svega što sam radio u Saboru... Ima u njoj presuda, dokumenata, od UDBA-e vezano za saborske zastupnike, pa dokumenti o Miloradu Pupovcu...'', objasnio je Culej.

Vezani članci Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) Lukanić o Pernarovom izlasku iz Živog zida: ''Službeni zahtjev nismo dobili, ovo iz javnosti  jedovoljno da se napravi ispisnica'' Ivan Pernar izlazi iz Živog zida (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Pogledajte kako je Ivan Pernar u 15 minuta promijenio mišljenje o tome kamo će nakon izlaska iz Živog zida

Nakon toga glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić kazao je da Živi zid torbu nije ukrao i poručio da na torbi ne piše čija je te da će ju odnijeti na policiju, a kasnije je na Facebooku potvrdio da je to i učinio.

U svojoj je objavio Lukanić napisao da su mu prijetili Stevo Culej i tajnik Sabora. ''Prijetio je i on osobno i tajnik Sabora. Pazite, kaže: "Imate pola sata da vratite torbu ili ćete imati posla sa krim policijom". Ma hajde?!'', napisao je Lukanić.

''Jedini prolaz koji nam je ostavio vodio je u policijsku postaju. Posljedica njegova ponašanja je evidentiranje svakog pojedinačnog dokumenta i njegovo fotografiranje. Tako da mu sad svi u sustavu imaju info. Pitam se samo: Stevo, što nam je ovo trebalo?'', napisao je Lukanić i dodao da je i on sam vidio sadržaj torbe prilikom obrade u postaji.

Lukanić tvrdi da mu je šef straže na izlasku iz Hrvatskog sabora prenio poruku tajnika Sabora. ''Više, kaže, nećeš davati izjave medijima pred sabornicom i od sutra ćemo prema tebi imati poseban tretman. Diplomacija i dijalog su danas imali sporednu ulogu'', zaključio je Lukanić.