Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas hladno, sutra nagla promjena

Zima okovala unutrašnjost, Otočac na -13

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nekim dijelovima Hrvatske jutro je svanulo uz izrazito ledene temperature.

U Otočcu je tako u 7 sati jutros zabilježeno čak -13 stupnjeva Celzijusa, a tek za jedan stupanj bilo je toplije u Ogulinu. Slunj se budi na -11, a Delnice na ledenih -10 stupnjeva Celzijusa. Središnja Hrvatska, mogli bismo reći, u pravim je zimskim 'raljama', barem što se temperatura tiče.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

>> Vikend u minusu, početkom tjedna južina

Magla u unutrašnjosti, popodne porast naoblake

U ostalim dijelovima Hrvatske tek je nešto toplije, a zabilježene temperature su isto tako ostale nekoliko stupnjeva ispod ništice. U Zagrebu je jutros izmjereno -5, Varaždinu -6 te Osijeku -3 stupnja Celzijusa. Na jugu zemlje, temperature od nule pa naviše. Rijeka je jutros bila točno na ništici, dok je u Splitu prohladnih 5 stupnjeva, a u Dubrovniku osam stupnjeva iznad ništice.

Diljem Hrvatske vlada djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne uz postupan porast naoblake. U unutrašnjosti jutros ima dosta magle, koja se ponegdje može i dulje zadržati. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu ujutro umjerena do jaka bura koja će tijekom dana okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će između 0 i 4 u unutrašnjosti, na Jadranu od 6 do 11 stupnjeva Celzijusa.

Meteoropati i kronični bolesnici oprez, sutra već nova nagla promjena vremena

Osjećaj ugode na niskoj je razini, a u DHMZ-u preporučuju toplu odjeću, odijelo i kaput svima onima, koji se namjeravaju duže zadržavati izvan zagrijanih prostora. Biometeorološke će prilike biti razmjerno nepovoljne, što će meteoropatima i kroničnim bolesnicima uzrokovati tegobe. Astmatičare i srčane bolesnike posebno upozoravamo na adekvatno odijevanje zbog očekivanih niskih temperatura. Prema kraju dana tegobe će se pojačavati.

No, već sutra, ističu prognostičari, dolazi osjetno toplije vrijeme, no uz umjerenu i znatnu naoblaku te mjestimičnu kišu, a posebice na Jadranu, gdje će puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene