Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vijesti za meteoropate

Vikend u minusu, početkom tjedna južina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok nas za vikend očekuje debeli minus, u ponedjeljak slijedi sasvim druga priča.

Vrijeme u našim krajevima i dalje je vrlo raznoliko. Prije svega tu su razlike u temperaturi između sjevera i juga koje prelaze i 15 stupnjeva. Uz ovu nestabilnu atmosferu na kontinentu često pada snijeg, a duž Jadrana kiša. Cijeli ovaj sistem i biometeorološki nepovoljno utječe prvenstveno na meteoropate, što zbog južine, kiše ili pak same promjenjivosti vremenskih prilika.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Cvijet Nakon još par hladnih jutra Promjena vremena bila je silovita, ali ne i dugotrajna: Uskoro se očekuje povratak proljeća

>> Drugo lice zime: Prekrasni snježni prizori

Vikend ispod nule

Prema kraju dana osjetno će zahladnjeti da bi već u ponedjeljak ponovno bilo toplije. To je nešto čime ljudski organizam ne može biti oduševljen. Bit ćemo u polju srednjeg tlaka, između grebena anticiklone u središnjoj Europi i ciklone na jugoistoku. Pritjecat će nam hladniji sjeverni zrak, a kako je atmosfera još uvijek nestabilna, očekuju se i oborine.

 U kopnenom području ujutro će, razmjerno temperaturi, povremeno padati snijeg, osobito u gorju. Jutro će biti hladno, i uz nekoliko stupnjeva ispod ništice, dok će na Jadranu biti od 5 na sjevernom do 10-ak stupnjeva na južnom dijelu. Na moru će mjestimice kišiti, samo rijetko na sjevernom dijelu možda zaleprša i koja pahulja. K tome, puhat će umjerena i jaka bura te sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji od 8 do 13 stupnjeva

Poslijepodne u unutrašnjosti bit će promjenjivo oblačno, ponegdje i dalje uz slab snijeg. Najviša dnevna temperatura oko nule ili malo viša, no prema kraju dana osjetno će zahladnjeti. Slično i u Dalmaciji, vjetrovito i svježije nego do sad, ali bar toplije nego u ostatku zemlje. Mjerit će se između 8 i 13 stupnjeva dok će poslijepodne biti promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše.

>> Čeka nas hladni vikend, temperature i do -8

Topliji početak novog tjedna

U nedjelju nas čeka uglavnom suho, stabilnije, ali zato i vrlo hladno vrijeme, osobito ujutro. U ponedjeljak pak, sasvim druga priča, ponovno će biti toplije, ali zato oblačnije i kišovito, slično kao i u utorak.

I na moru će u nedjelju biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Početkom tjedna bit će toplije, ali s toplom južinom. Stižu i novi oblaci, a onda povremeno i kiša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene