Obavijesti Video Pretražite Navigacija
produljen istražni zatvor

Novi detalji stravičnog zločina u Međimurju: "Obitelj nas je uvjeravala da je Jasmina živa, bili su i na poligrafu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međimurska policija potvrdila je da je u zamrzivaču pronađeno žensko tijelo, no još uvijek ne mogu sa sigurnošću utvrditi je li riječ o Jasmini Dominić, kojoj se trag izgubio još 2000. godine. Njezinoj sestri produljen je istražni zatvor, a očekuje se da će biti ispitana tek sutra, nakon obdukcije tijela.

Policija je izvijestila da su, nakon dojave o Jasmininu nestanku 2005. godine pretražili kuću i njezinu okolicu, no tada nisu pretražili zamrzivač. 

Pročitajte i ovo Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Počinje suđenje Smiljani Srnec Tijelo djevojke u škrinji je bilo gotovo 20 godina: Što znamo o monstruoznom zločinu u Međimurju koji je šokirao Hrvatsku Andrea Ledić (Foto: Dnevnik.hr) Koliko trag može "preživjeti"? Ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku: Tragovi zločina blijede s vremenom, ali ubojice ne mogu biti mirne čak 521 godinu

"Policija je pregledala kuću 2005. godine. Bili smo više fokusirani na prostor izvan kuće, čak i na okolna mjesta, tada nismo imali indicija da se nešto moglo dogoditi unutar kuće. Mi smo od početka svaku informaciju o nestanku ispitivali, imali smo i poligrafska testiranja, no ne mogu otkrivati rezultate.  Nestanak je prijavila majka", rekao je glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek, ne otkrivajući je li i sestra bila na poligrafskom ispitivanju. 

Policija ne otkriva je li se tijelo prebacivalo ili je cijelo vrijeme bilo u zamrzivaču, dok se ne završi obdukcija, kao ni je li tijelo bilo u komadu.  

Obitelj nas je uvjeravala da im se Jasmina redovito javlja

Tvrde da su ih članovi obitelji nestale Jasmine tijekom istrage uvjeravali da im se Jasmina redovita javljala.

"Svojim izjavama odvlačili su nas na drugu stranu", kaže Risek. 

Na pitanje tko je nestalu Jasminu posljednji put vidio, policija nije mogla dati odgovor, kao ni otkriti tko im je dojavio informaciju o tijelu u zamrzivaču. 

Čeka se nalaz obdukcije

Nakon što ju je policija jučer privela, Jasiminina sestra, osumnjičena za stravični zločin u međimurskom selu Palovec, kasno sinoć privedena je pritvorskom nadzorniku. Budući da još nije gotov nalaz obdukcije, produljen joj je pritvor za dodatna 24 sata.

Davorin Zlatarek, odvjetnik osumnjičene, kaže da se njegova klijentica osjeća dobro, no da ne smije otkrivati nikakve detalje istrage, javlja reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan. 

Zločin šokirao Hrvatsku

Do šokantnog otkrića, pričaju susjedi, došlo je nakon što je u subotu u ulici nestalo struje, pa se širio nesnosan smrad i alarmirana je hitna pomoć i policija. Istražitelji su u hodniku kuće pronašli zamrzivač i u njemu tijelo ženske osobe. Sumnjaju da je riječ o Jasmini Dominić, kojoj se trag izgubio još 2000. godine.

Tada je kao 23-godišnjakinja studirala u Zagrebu, no njezin službeni nestanak prijavljen je 2005.

Njezina sestra u subotu je uhićena pod sumnjom na kazneno djelo ubojstva. Trenutačno se čeka završetak obdukcije pronađenog tijela na patologiji u Čakovcu, a to bi moglo potrajati zbog stanja u kojem je tijelo pronađeno.

"Moramo pričekati obdukciju, moramo utvrditi identitet, moramo utvrditi uzrok smrti, moramo uzeti izjave još nekih potencijalnih svjedoka. Nije se još otopila škrinja i nismo utvrdili identitet", kažu iz PU međimurske.

Rasplet ove priče trebao bi pokazati i jesu li zakazale druge institucije. Naime, nelogično je kako netko kome se gubi trag još 2000. godine službeno nestalim bude proglašen tek pet godina poslije.

Nadalje, kriminalisti upozoravaju kako su prema uhodanoj praksi kriminalistički inspektori koji su vodili slučaj nestale osobe morali biti u kući i razgovarati s ukućanima jer je među prvim razlozima nestajanja uvijek sumnja na ubojstvo iako to ne mora biti. Stručnjaci s kojima smo razgovarali tijekom dana kažu nam da su istražitelji u kući sigurno bili više puta, pa je pravo pitanje kako nitko nije primijetio leš u zamrzivaču koji se nalazio u hodniku u prizemlju.

Od uglednih odvjetnika doznajemo da prikrivanje tijela ne može utjecati na klasifikaciju ubojstva, ali može na trajanje kazne. Daljnja istraga pokazat će uzrok smrti, kao i je li bila riječ o ubojstvu iz nehaja, na mah ili iz namjere. Sve će to utjecati na vrijeme boravka u kaznionici.

Doznajemo da će se slučaj voditi po Kaznenom zakonu koji je bio na snazi u trenutku ubojstva, a ne aktualnom.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene