Poznati psihijatar Vladimir Gruden u Dnevniku Nove TV komentirao je stravični zločin u Međimurju koji je zgrozio Hrvatsku.

Galerija Dino Goleš razgovara s psihijatrom Vladimirom Grudenom o zločinu u Pavlovcu (Foto: Dnevnik.hr) +0 Psihijatar Vladimir Gruden (Foto: Dnevnik.hr)

"U psihoanalizi postoji jedan fenomen koji se zove negacija - ne samo da negiram da nešto znam, nego sam i uvjeren u to i ja živim kao da toga zbilja nema", objašanjava Gruden.

Vezani članci Policija pretražuje rijeku Savu Užas u Beogradu: U Savi pronađeno tijelo muškarca u fazi raspadanja. Hitne službe na terenu U kući u Pavlovcu pronađeno tijelo ženske osobe (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 2 Detalji strave u Međimurju: Policija uhitila sestru žene čije je tijelo nakon 19 godina otkriveno u zamrzivaču

Da netko u svojem domu gdje živi i odgaja djecu čuva leš gotovo 20 godina, moguće je ako taj netko ima svojih psihičkih problema, a najvjerojatnije se radi o teškom poremećaju ličnosti, kaže poznati psihijatar Vladimir Gruden.

Na pitanje je li moguće da policija u ranijim obilascima obitelji kod članova nije mogla prepoznati da se radi o bilo kakvim psihičkim smetnjama, Gruden objašnjava kako je to apsolutno moguće.

"Potpuno je to moguće jer su oni toliko to iznegirali da su sebe uvjerili kako je problem rješen", poručuje Gruden.

"Ta obitelj sigurno nije bila na uobičajenom putu i nemamo se što uspoređivati s njima, tako se mještani trebaju postaviti. Liječnici koji će se sigurno baviti djecom koja su odrasla u toj kući, psiholozi i psihijatri, posebno socijalna služba, trebali bi tu djecu ispitati da vidi da li su oni psihički stabilni. Ali ne samo to, za slučaj da su preuzeli neka ponašanja iz okruženja u kojemu su odrastala, nakon ovako stresnog događaja tu djecu treba pratiti", smatra dr. Gruden.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju