Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladimir Gruden za Dnevnik Nove TV

Psihijatar objašnjava kako je moguće da netko 20 godina živi uz leš: "Postoji taj fenomen..."

Dino Goleš razgovara s psihijatrom Vladimirom Grudenom o zločinu u Pavlovcu (Foto: Dnevnik.hr)
Dino Goleš razgovara s psihijatrom Vladimirom Grudenom o zločinu u Pavlovcu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Psihijatar Vladimir Gruden (Foto: Dnevnik.hr) Psihijatar Vladimir Gruden (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš razgovara s psihijatrom Vladimirom Grudenom o zločinu u Pavlovcu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Poznati psihijatar Vladimir Gruden u Dnevniku Nove TV komentirao je stravični zločin u Međimurju koji je zgrozio Hrvatsku.

"U psihoanalizi postoji jedan fenomen koji se zove negacija - ne samo da negiram da nešto znam, nego sam i uvjeren u to i ja živim kao da toga zbilja nema", objašanjava Gruden.

Pročitajte i ovo Josip Mijić iz Palovca (Foto: Dnevnik.hr) Stravična priča iz Međimurja Potreseni mještani Palovca nakon otkrića leša u škrinji: "To je bolesno, nisam spavala cijelu noć" Slika nije dostupna nakon obavljenog razgovora Detalji strave u Međimurju: Policija uhitila sestru žene čije je tijelo nakon 19 godina otkriveno u zamrzivaču

Da netko u svojem domu gdje živi i odgaja djecu čuva leš gotovo 20 godina, moguće je ako taj netko ima svojih psihičkih problema, a najvjerojatnije se radi o teškom poremećaju ličnosti, kaže poznati psihijatar Vladimir Gruden.

Na pitanje je li moguće da policija u ranijim obilascima obitelji kod članova nije mogla prepoznati da se radi o bilo kakvim psihičkim smetnjama, Gruden objašnjava kako je to apsolutno moguće.

"Potpuno je to moguće jer su oni toliko to iznegirali da su sebe uvjerili kako je problem rješen", poručuje Gruden.

"Ta obitelj sigurno nije bila na uobičajenom putu i nemamo se što uspoređivati s njima, tako se mještani trebaju postaviti. Liječnici koji će se sigurno baviti djecom koja su odrasla u toj kući, psiholozi i psihijatri, posebno socijalna služba, trebali bi tu djecu ispitati da vidi da li su oni psihički stabilni. Ali ne samo to, za slučaj da su preuzeli neka ponašanja iz okruženja u kojemu su odrastala, nakon ovako stresnog događaja tu djecu treba pratiti", smatra dr. Gruden.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene