Šokantan rasplet zločina u Međimurju - leš pronađen u obiteljskoj kući u Palovcu kraj Čakovca je po svemu sudeći prije gotovo 20 godina nestala Jasmina Dominić. Policija je privela njezinu sestru koja je u kući živjela sa svojom obitelji.

Galerija


Detalje stravične priče iz Palovca donosi reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Vezani članci Kuća u kojoj je u zamrzivaču pronađen ženski leš (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) Sestra nestale Jasmine istražiteljima priznala stravičan zločin? Muž tvrdi: "To je laž, Smiljana nije priznala" Dino Goleš razgovara s psihijatrom Vladimirom Grudenom o zločinu u Pavlovcu (Foto: Dnevnik.hr) Psihijatar objašnjava kako je moguće da netko 20 godina živi uz leš: "Postoji taj fenomen..."

Do šokantnog otkrića, pričaju susjedi, došlo je nakon što je u subotu u ulici nestalo struje pa se širio nesnosan smrad i alarmirana je Hitna pomoć i policija. Istražitelji su u hodniku kuće pronašli zamrzivač i u njemu tijelo ženske osobe.

Sumnjaju da je riječ o Jasmini Dominić kojoj se trag gubi od 2000.

Tada je kao 23-godišnjakinja studirala u Zagrebu no njen službeni nestanak prijavljen je 2005.

Njena sestra u subotu je uhićena pod sumnjom na kazneno dijelo ubojstva. Trenutno se nalazi u pritvoru policijske uprave u Čakovcu. Prema Zakonu ondje može biti zadržana 24 sata, a po potrebi još toliko prije nego li bude ispraćena pred županijskog odvjetnika. Trenutno se čeka završetak obdukcije pronađenog tijela na patologiji u Čakovcu koje bi moglo potrajati zbog stanja u kojem je tijelo pronađeno.

"Moramo pričekati obdukciju, moramo utvrditi identitet, moramo utvrditi uzrok smrti, moramo uzeti izjave još nekih potencijalnih svjedoka. Nije se još otopila škrinja i nismo utvrdili identitet", kažu iz PU međimurske.

Mještani šokirani: "Suze mi idu na oči"

Susjedi obitelji su u šoku.

"Ne znam kaj reči, suze mi idu na oči, jako teško, posebno to što smo tak blizu", kaže Antun Molnar iz Palovca.

"Monstruozno, bolesno. Ja sam u šoku, nisam spavala cijelu noć od toga", komentirala je potresena mještanka Selma Žvorc.

"To treba doživotno zatvoriti", kaže Josip Mijić iz Palovca. 

U kući je uhićena živjela sa svojim mužem i troje djece. Njezin suprug je također priveden, ali je brzo pušten kući.

U ovom trenu u dvorištu kuće parkirana su dva automobila no nije poznato tko se sve krije iza zatvorenih roleta.

Kako leš nije ranije pronađen?

U trenutku nestanka nesretne studentice u kući su živjeli i njezin otac i majka koji su kasnije odselili u Njemačku, a otac je prije tri godine preminuo.

Kriminalisti upozoravaju da je u trenutku prijave nestanka policija morala ispitati ukućane i pretražiti kuću pa je pravo pitanje kako tada leš nije pronađen.

Iz PU međimurske za sad ne otkrivaju koliko su puta u vezi nestanka bili u kući.

Uhićenoj ženi dodjeljen je odvjetnik po službenoj dužnosti te bi u ponedjeljak trebala biti privedena do Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Rasplet ove priče trebao bi pokazati i jesu li zakazale druge institucije. Naime, nelogično je kako netko kome se gubi trag još 2000. godine, službeno nestalim bude proglašen tek pet godina poslije.

Nadalje kriminalisti upozoravaju kako su prema uhodanoj praksi krim inspektori koji su vodili slučaj nestale osobe morali biti u kući i razgovarati s ukućanima jer je među prvim razlozima nestajanja uvijek sumnja na ubojstvo iako to ne mora biti. Stručnjaci s kojima smo razgovarali tijekom dana kažu nam kako su istražitelji u kući sigurno bili više puta pa je pravo pitanje kako nitko nije primijetio leš u zamrzivaču koji se nalazio u hodniku u prizemlju.

Od uglednih odvjetnika doznajemo da prikrivanje tijela ne može utjecati na klasifikaciju ubojstva, ali može na trajanje kazne. Daljnja istraga pokazat će uzrok smrti kao i je li bila riječ o ubojstvu iz nehaja, na mah ili iz namjere. Sve će to utjecati na vrijeme boravka u kaznionici.

Doznajemo da će se slučaj voditi po Kaznenom zakonu koji je bio na snazi u trenutku ubojstva, a ne aktualnom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr