Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljetne radosti

Žega i pasje vrućine, a spasa nema ni na dnu bazena? Počeo godišnji remont, pogledajte kad i gdje biste mogli potražiti osvježenje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ima li spasa od pasjih vrućina - gdje i kako, pitaju se mnogi. U Zagrebu pored Jaruna i Bundeka, postoji i nekoliko gradskih bazena. No, u jednom dijelu ljeta i tu biste mogli ostati na suhom.

Ljeto je svake godine doba kada se obavljaju servisi zagrebačkh unutarnjih bazena.

Iz ustanove Upravljanje sportskim objektima napominju da će vanjski bazeni i dalje biti na rasplaganju svim korisnicima.

Servisni radovi provodit će se: 

  • Bazen Jelkovec od 15. 7. do 30. 7.
  • Bazen Iver od 5. 8. do 19. 8.
  • BK Utrina od 19. 8. do 3. 9.
  • Sportski park Mladost od 1. 8. do 3. 9.
  • BK Svetice od 31. 7. do 11. 9.
  • Zimsko plivalište Mladost od 16. 8. do 2. 9.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rizik od utapanja Svi ga vole, djeca u njemu posebno uživaju, no baš su ona u najvećoj opasnosti: Savjeta je mnogo, ali jedan je ključan

Riječ je o redovitim servisnim radovima propisanima Pravilnikom o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda.

Pravilnikom je utvrđen opis radova koji se moraju odvijati na bazenskim kupalištima, a uz dio obveznih radova prema Pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se godišnji servisi rasvjete bazena, eventualni građevinski popravci, soboslikarski radovi i svi potrebni radovi kako bi objekti neometano funkcionirali.

Servisni radovi unutarnjih bazena provode su u navedenom periodu kada su otvoreni vanjski bazeni kako bi korisnici cijelu godinu imali pristup bazenima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prepoznajte simptome Znate li što je suho utapanje? I nekoliko centimetara vode može biti kobno, posebno je važno paziti na mališane

Je li žega najbolje vrijeme za remont bazena, pitaju se mnogi i ovi godine.

Iz ustanove Upravljanje sportskim objektima napominju da je posjećenost unutarnjih bazena tijekom ljetnih mjeseci znatno smanjena u odnosu na ostatak godine zbog završetka školske godine te početka godišnjih odmora uslijed čega je manje učenika, studenata i građana na bazenima.

U istom periodu, dodaju, prestaje održavanje državnih i međunarodnih natjecanja ali i trenažnih procesa brojnih udruga, te klubova i saveza koji su većinski korisnici bazena u sklopu Programa javnih potreba.

Slijedom svega navedenog, zaključuju, zbog najmanjeg pritiska korisnika ljetni period je najidealniji za provođenje servisa unutarnjih bazena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene