Zdravko Marić
Zdravko Marić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u petak kako racionalizacija broja ministarstava donosi i racionalizaciju troškova, ali ne toliko važnu koliko će pospješiti funkcioniranje Vlade.


"Racionalizacija broja ministarstava donosi sa sobom i nekakvu racionalizaciju troškova, ali ne toliko važnu koliko može pospješiti način i rad i funkcioniranje same Vlade”, kazao je Marić ispred Banskih dvora.

Vezani članci Zdravko Marić Zdravko Marić otkrio strahuje li od vala otkaza na jesen: "Svi skupa moramo prionuti poslu..." Franjo Gregurić Bivši premijer Franjo Gregurić nahvalio Plenkovića, ali objasnio i njegovu najveću manu: "Bolja je i loša odluka nego nikakva"

Kada je riječ o proračunu, Marić je rekao kako žele da se što prije ponovno vrate balansirane javne financije.

"S jedne strane, kontrola i odgovorno ponašanje prema rashodovnoj strani državnog proračuna, a što se tiče prihodovne strane, sav prostor koji nađemo i stvorimo pretvoriti kako u porezno rasterećenje, tako u smanjenje javnog duga”, rekao je Marić.

Marić nije izravno potvrdio hoće li ostati ministar financija, već je samo kazao da će o organizaciji vlade i funkcioniranju ministarstva odluku donijeti predsjednik Vlade.