Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik Stjepan Mesić napravio je pravu uzbunu u diplomatskim krugovima zbog svojih stavova o vojnoj intervenciji u Libiji,a zbog svega bi mogao ostati i bez svog ureda, piše Globus.


Stavovi bivšeg predsjednika suprotni su službenoj vanjskoj politici RH, zbog čega je navodno hrvatska diplomacija u zadnji čas uspjela spriječiti političku štetu koja je prijetila Hrvatskoj. Kako piše Globus, proteklih su dana brojni diplomati iz zapadnih zemalja potražili objašnjenje stavova Stjepana Mesića u Ministarstvu vanjskih poslova.

Vezani članci Slika nije dostupna Mesić: Trebalo bi okončati operaciju u Libiji i donijeti novu rezoluciju Slika nije dostupna Gadafi surađivao s Titovim službama

>> Mesić: I u Libiji bi za rat moglo biti i drugih motiva, a ne samo spašavanje civila

>> Mesić: Trebalo bi okončati operaciju u Libiji i donijeti novu rezoluciju

Ako nastavi s iznošenjem stavova kojim osporava intervenciju Libiji Mesić bi mogao ostati bez financiranja svog ureda, piše Globus. Za funkcioniranje Mesićevog ureda iz proračuna se izdaje 800.000 kuna. Kritiku Mesiću izravno je uputio i Andrija Hebrang. 'Kad bivši predsjednik ne bi bio službeno plaćen, ni njegovi politički stavovi ne bi imali takav značaj. A ovako se njegovi nakaradni politički stavovi pun oozbiljnije shvaćaju, pripisuju se državi i stvaraju nam probleme', rekao je Hebrang za Globus.

Predsjednik treba ići u mirovinu kao i drugi građani, novac koji se za njega izdvaja iz proračuna bačen je novac, dodao je Hebrang.