Košarica puna proizvoda (Foto: Guliver/Thinkstock)
Košarica puna proizvoda (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock

Proizvod "Ocean Sea dagnje, 270g" na tržište stavlja Lidl Hrvatska u čije se trgovine proizvod može vratiti. U proizvodu Suho svinjsko meso proizvođača iz Murtera utvrđena je bakterija Listeria monocytogenes.


Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) izvijestila je u četvrtak da se s tržišta povlači proizvod "Ocean Sea dagnje, 270g" zbog povišene količine kadmija.

Vezani članci Dodatak prehrani, ilustracija Opozvan proizvod koji građani kupuju preko interneta, sadrži visoki udio etilen-oksida Vili Beroš Zdravstvo ostaje u rukama čovjeka koji nije ponudio nijedno rješenje. Novac curi na sve strane, hoće li Beroš prelomiti i napokon predstaviti reformu?

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda, OCEAN SEA DAGNJE 270g (CHILEAN MUSSELS OCEAN SEA), LOT broja L2805A 2762, upotrijebiti do 30.07.2022., podrijetlom iz Čilea, radi povišene količine kadmija", stoji na stranicama HAPIH-a.

Shodno tome prozivod nije u skladu s Uredbom EU-a o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina kontaminanata u hrani.

Proizvod na tržište stavlja LIDL Hrvatska, na čijim stranicama se nalaze detaljne informacije o navedenom opozvanom proizvodu.

Zbog bakterije se povlači i suho svinjsko meso

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u četvrtak da se zbog utvrđene bakterije Listeria monocytogenes povlači proizvod "Suho svinjsko meso" (vratina u mrežici, plećka, kračica, buncek, glava, carsko meso, rep, nogice i kosti", proizvođača iz Murtera.

"Suho svinjsko meso" koje se povlači s tržišta ima LOT 081120SSM, najbolje upotrijebiti do 23.12.2020.

Proizvođač je murterska tvrtka ŠIKIĆ j.d.o.o., iz Murtera, a stavlja ga na tržište AS 5 j.d.o.o. iz Šibenika te Mini klaonica Petrović, Pakovo selo, Drniš.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) o mikrobiološkim kriterijima za hranu.