Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslano upozorenje

Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog nedopuštene razine zamućenosti treba prokuhavati vodu s izvorišta Jadro.

Mutnoća vode s izvorišta rijeke Jadro je iznad dopuštene vrijednosti, izvijestila je u utorak splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija (ViK) te pozvala na prokuhavanje vode za piće.

"Nastavni zavod za javno zdravstvo preporučuje da se koristi mjera predostrožnost prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive, malu djecu i stariju populaciju", priopćeno je iz ViK-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..."

Obradom uzoraka uzetih s različitih dijelova vodoopskrbnog sustava koji se snabdijevaju s izvorišta rijeke Jadro utvrđeno je da je parametar mutnoće iznad dozvoljene vrijednosti od 4 NTU i kreće se u rasponu od 8 – 10 NTU jedinica.

"Bez obzira na to što je nabujalost izvorišta kao i sam parametar mutnoće na izvoru Jadra s obzirom na prestanak oborina u opadanju, voda koja je prethodno ušla u vodoopskrbni sustav još uvijek je zamućena", poručili su iz VIK-a.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem službenih medija i web stranice www.vik-split.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene