Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZLIČITI PRISTUPI

Apsurdna pravila na fakultetima: Ako profesorica ostane bez interneta, studenti padaju ispit

Aktualno Galerija Isti ispit, različiti kriteriji ocjenjivanja - 1 Isti ispit, različiti kriteriji ocjenjivanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Isti ispit, različiti kriteriji ocjenjivanja - 2 Isti ispit, različiti kriteriji ocjenjivanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Isti ispit, različiti kriteriji ocjenjivanja - 3 Isti ispit, različiti kriteriji ocjenjivanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Isti ispit, različiti kriteriji ocjenjivanja - 4 Isti ispit, različiti kriteriji ocjenjivanja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marin Ćuk Galerija 1/5 >>
Ispitni rokovi na fakultetima su započeli. Zbog koronavirusa se pravila polaganja razlikuju od fakulteta do fakulteta. Upravo zato apsurdnih situacija ne nedostaje.

Počinju ispitni rokovi na fakultetima. Ionako otežane i komplicirane online ispite dodatno otežavaju pojedini profesori. Sami kroje pravila, koja, kako se pokazalo, mogu biti na štetu studenata.

Ostane li profesorica bez interneta za vrijeme ispita, studenti padaju ispit. Ostanu li studenti bez interneta ili im prestane raditi jedna od dvije obvezne kamere, padaju ispit. Ne pošalju li odgovore u roku od 10 sekundi, padaju ispit. To su samo neka od pravila koja je profesorica s katedre matematike Ekonomskog fakulteta u Zagrebu poslala svojim studentima.

''Ne smije se dogoditi da student padne zbog nečega na što nitko ne može utjecati. To je, naravno, podiglo veliku buru među studentima i ja sam ispred zbora odmah stupio u kontakt s upravom fakulteta'', rekao je predsjednik Studentskog zbora EFZG-a Marin Ćuk.

Ni dekan ni profesori s katedre nisu bili dostupni za izjave. U šturom odgovoru poručuju da su situaciju shvatili ozbiljno i tako joj pristupili. Studenti otkrivaju da svaka institucija, pa čak i svaki profesor ima različit pristup. I da netko želi prepisivati, vremena je premalo.

''Ne može jer užasno je malo vremena, pa se zapravo ne stigne varati, i višestruki izbor zahtijeva puno znanja. Ne možeš'', govori Jana, studentica prava.

Nemaju svi studenti jednake uvjete. Prodekanica FER-a otkriva da se kod njih ispit može polagati i na fakultetu.

''Oni imaju mogućnost za ispite doći na fakultet i pisati u praktikumu. Upravo smo takav veliki ispit imali jučer, gdje nam je oko 200 studenata pisalo ispit na fakultetu, a 500 studenata online'', objasnila je prodekanica FER-a Mihaela Vranić.

U Ministarstvu kažu kako zbog autonomije Sveučilišta nemaju velik utjecaj na različit tretman studenata.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin - 2 "SDP Zagreb ne funkcionira" Predsjedništvo SDP-a odlučilo raspustiti dio zagrebačke i vukovarske organizacije: "To je presedan"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bacili i njegove stvari Konačno objavljeni rezultati inspekcije: Iz dubrovačke bolnice danima nisu obitelj obavijestili o smrti pacijenta

''Moguće je u iznimnim uvjetima kada dolazi u pitanje kontrola kvalitete i ishoda učenja organizirati i klasične ispite, naravno u grupama i s epidemiološkim mjerama'', izjavio je Ivica Šušak iz Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Uvjetovanje ispita padom ako profesoru pukne internetska veza smatraju nedopustivim.

Cijeli prilog možete pogledali u videozapisu.

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.
Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti, saznajte ovdje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene