Autoškola, ilustracija
Autoškola, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Hrvatski autoklub s početkom godine je uveo novost u provođenju vozačkih ispita. Od 4. siječnja svako polaganje vozačkog ispita bilježi se i audio i videosnimkom.


Svaki vozački ispit od 4. siječnja ove godine snima se i kamerom koja kroz vjetrobransko staklo bilježi sve ono što vidi i vozač, a snima se i zvuk iz kabine kojim se bilježi sve što se izgovori u automobilu tijekom ispita. 

Vezani članci Autocesta, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Autoceste djelomično zatvorene zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta, kod Lipovljana na kolniku pješaci Gužva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ne gubite živce: Pogledajte gdje se i kad očekuju najveće gužve zbog uskrsnih blagdana

Snimke se pohranjuju, a u njih, osim HAK-a, uvid ima i MUP, kao i sami kandidati ukoliko to žele. 

Tu su novost danas predstavili predstavnici HAK-a, koji su posebno naglasili da se cijena polaganja vozačkog ispita zbog ovoga neće povećati. 

"Uvođenjem sustava audio i video snimanja tijeka provedbe vozačkih ispita činimo novi iskorak. U ovaj projekt uložili smo više od 1,5 milijuna kuna i naše stručne kapacitete dokazavši svoje znanje i sposobnosti, ali i volju za unaprjeđenje svih naših ključnih procesa", rekao je Slavko Tušek, predsjednik HAK-a, dodajući da im je cilj bio učiniti polaganje vozačkog ispita što transparentnijim i objektivnijim.

Ova novost treći je korak modernizacije procesa osposobljavanja novih vozača. Tako je ranije uvedeno izdavanje e-uvjerenja nakon čega novi vozač više nije morao sam nositi uvjerenja u MUP i podnositi zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, već to čini HAK. 

Uvedeni su i tableti za ispitivače koji zamjenjuju papire koje su ispitivači popunjavali, ali omogućava i praćenje rute putem GSP-a. 
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju