U četvrtak poslijepodne na predsjedništvu SDP-a donesena je odluka o raspuštanju dvije gradske organizacije te stranke, vukovarske i zagrebačke. To je svojevrsni presedan, jer dosad nisu raspustili najveću organizaciju - zagrebačku.

Galerija Mislav Bago Peđa Grbin - 2 +0 Peđa Grbin - 1

"Predsjedništvo je odlučilo raspustiti gradsku organizaciju u Zagrebu, to je presedan", rekao je Mislav Bago koji se javio uživo u Dnevnik Nove TV te dodao kako još nije odlučeno tko će biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika iz redova SDP-a.

"Gradska organizacija SDP-a u Vukovaru nije poštovala odluku stranke i predsjedništvo je  donijelo odluku o raspuštanju dijela organizacije", rekao je predsjednik stranke Peđa Grbin nakon sastanka.

Grbin je dodao kako je javna tajna da zagrebačka organizacija ne fukncionira već dulje vrijeme te kako u njoj ima puno prijepora i sukoba. "Činjenica je da još ima velik broj članova koji gledaju u smjeru Milana Bandića kad razmišljaju o odlukama koje će donijeti", rekao je te dodao kako pojedinici ne razmišljaju o problemima zajednice i zbog toga su predložili raspuštanje dijela zagrebačke organizacije. 

Gordan Maras Maras: ''Nakon današnjih napisa u medijima, kako me vodstvo SDP-a ne želi, rekao sam predsjedniku da odustajem"

"Izabran sam da vodim politiku. Nisam izabran da statiram", rekao je Grbin.

SDP još nema, potvrdio je Grbin, kandidata za gradonačelnika Zagreba. O tome će se raspravljati i zatim donijeti odluku, rekao je. Kaže i kako je SDP Grada Zagreba stranka u ozbiljnim problemima, a njegov je zadatak da poduzme sve kako ne bi doživjeli fijasko na izborima.

Maras odustao od kandidature

Vrh stranke u Zagrebu želi Joška Klisovića za kandidata za gradonačelnika. Predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras odustao je od kandidature za gradonačelnika metropole.

Vukovarska organizacija je raspuštena jer je odabrala Željka Sabu da bude kandidat za gradonačelnika, čemu se protivilo vodstvo stranke.

''SDP-u Željko Sabo nije prihvatljiv kandidat zbog postupaka koji se vode protiv njega, to smo i jasno naznačili u svojim napucima'', objasnio je Peđa Grbin.

Željko Sabo (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Željko Sabo kandidat vukovarskog SDP-a za gradonačelnika: "Ljudi su me podržali i kako da ne prihvatim kandidaturu?"

Predsjedništvo SDP-a Zagreba nije održano

Predsjedništvo SDP-a grada Zagreba u četvrtak navečer nije održano zbog održavanja Predsjedništva SDP-a na nacionalnoj razini.

Predsjedništvo SDP-a grada Zagreba večeras je od predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa trebalo dobiti informaciju o SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba, a oduka o tome trebala je biti donesena sutra na sjednici Gradskog odbora.

Naime, ranije danas, prije održavanja sjednice Predsjedništva SDP-a grada Zagreba i sjednice Predsjedništva SDP-a, predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras objavio je da odustaje od moguće kandidature za gradonačelnika Zagreba, nakon što se u medijima počelo špekulirati da vodstvo SDP-a ne želi da on bude kandidat.

Nesuglasice oko SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika pojavile su se nakon što je došla informacija da vrh SDP-a želi da kandidat bude Joško Klisović, a ne Maras, koji je ambiciju na to mjesto iskazao kao predsjednik zagrebačke organizacije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju