Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"SDP Zagreb ne funkcionira"

Predsjedništvo SDP-a odlučilo raspustiti dio zagrebačke i vukovarske organizacije: "To je presedan"

Aktualno Galerija Mislav Bago Mislav Bago Foto: DNEVNIK.hr Peđa Grbin - 2 Peđa Grbin - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Peđa Grbin - 1 Galerija 1/3 >>
U četvrtak poslijepodne na predsjedništvu SDP-a donesena je odluka o raspuštanju dvije gradske organizacije te stranke, vukovarske i zagrebačke. To je svojevrsni presedan, jer dosad nisu raspustili najveću organizaciju - zagrebačku.

"Predsjedništvo je odlučilo raspustiti gradsku organizaciju u Zagrebu, to je presedan", rekao je Mislav Bago koji se javio uživo u Dnevnik Nove TV te dodao kako još nije odlučeno tko će biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika iz redova SDP-a.

"Gradska organizacija SDP-a u Vukovaru nije poštovala odluku stranke i predsjedništvo je  donijelo odluku o raspuštanju dijela organizacije", rekao je predsjednik stranke Peđa Grbin nakon sastanka.

Grbin je dodao kako je javna tajna da zagrebačka organizacija ne fukncionira već dulje vrijeme te kako u njoj ima puno prijepora i sukoba. "Činjenica je da još ima velik broj članova koji gledaju u smjeru Milana Bandića kad razmišljaju o odlukama koje će donijeti", rekao je te dodao kako pojedinici ne razmišljaju o problemima zajednice i zbog toga su predložili raspuštanje dijela zagrebačke organizacije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEĆE BITI GRADONAČELNIK Maras: ''Nakon današnjih napisa u medijima, kako me vodstvo SDP-a ne želi, rekao sam predsjedniku da odustajem"

"Izabran sam da vodim politiku. Nisam izabran da statiram", rekao je Grbin.

SDP još nema, potvrdio je Grbin, kandidata za gradonačelnika Zagreba. O tome će se raspravljati i zatim donijeti odluku, rekao je. Kaže i kako je SDP Grada Zagreba stranka u ozbiljnim problemima, a njegov je zadatak da poduzme sve kako ne bi doživjeli fijasko na izborima.

Maras odustao od kandidature

Vrh stranke u Zagrebu želi Joška Klisovića za kandidata za gradonačelnika. Predsjednik zagrebačkog SDP-a, Gordan Maras odustao je od kandidature za gradonačelnika metropole.

Vukovarska organizacija je raspuštena jer je odabrala Željka Sabu da bude kandidat za gradonačelnika, čemu se protivilo vodstvo stranke.

''SDP-u Željko Sabo nije prihvatljiv kandidat zbog postupaka koji se vode protiv njega, to smo i jasno naznačili u svojim napucima'', objasnio je Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KAOS U VUKOVARU Željko Sabo kandidat vukovarskog SDP-a za gradonačelnika: "Ljudi su me podržali i kako da ne prihvatim kandidaturu?"

Predsjedništvo SDP-a Zagreba nije održano

Predsjedništvo SDP-a grada Zagreba u četvrtak navečer nije održano zbog održavanja Predsjedništva SDP-a na nacionalnoj razini.

Predsjedništvo SDP-a grada Zagreba večeras je od predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa trebalo dobiti informaciju o SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba, a oduka o tome trebala je biti donesena sutra na sjednici Gradskog odbora.

Naime, ranije danas, prije održavanja sjednice Predsjedništva SDP-a grada Zagreba i sjednice Predsjedništva SDP-a, predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras objavio je da odustaje od moguće kandidature za gradonačelnika Zagreba, nakon što se u medijima počelo špekulirati da vodstvo SDP-a ne želi da on bude kandidat.

Nesuglasice oko SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika pojavile su se nakon što je došla informacija da vrh SDP-a želi da kandidat bude Joško Klisović, a ne Maras, koji je ambiciju na to mjesto iskazao kao predsjednik zagrebačke organizacije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene