Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MOTIVI ZA PROSVJEDE

Hrvatski apsurd: Na ulice izlazimo zbog svjetonazorskih pitanja, a ove probleme "odsjedimo" kod kuće

Prosvjed za promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr)
Prosvjedi koji su se u proteklih par godina dogodili u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prosvjedi koji su se u proteklih par godina dogodili u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjedi koji su se u proteklih par godina dogodili u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed za promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjedi koji su se u proteklih par godina dogodili u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjedi koji su se u proteklih par godina dogodili u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Prosvjedi koji su se u proteklih par godina dogodili u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Podaci koji Hrvate ne tjeraju na prosvjede (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Građani Hrvatske dosad su prosvjedovali uglavnom zbog svjetonazorskih pitanja, a na ulice ih do sada nije mnogo puta natjerala porazna ekonomska situacija.

Hrvati su zadnjih par godina prosvjede organizirali uglavnom kako bi izrazili svoje stavove o svjetonazorskim pitanjima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Glas građana Diže li vam politika tlak? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici

Tako su ulice i trgovi bili puni na prosvjedu, odnosno "Hodu za život", inicijativi koja se protivi pobačaju. Građani su na ulice izašli i radi promjene imena Trga maršala Tita u Zagrebu.

Neki su do Sabora hodali predati potpise za referendum o ustavnopravnoj definiciji braka, a Trg bana Jelačića bio je pun kada se prosvjedovalo za reformu obrazovanja.

S druge strane, mnogo velikih prosvjeda nije organizirano zbog porazne ekonomske situacije u kojoj se našla Hrvatska.

Primjerice, 169.454 ljudi još uvijek nema posao. U ništa boljoj situaciji nije ni 324 blokiranih osoba čiji sveukupni dug iznosi 42 milijarde kuna.

Prosječna hrvatska mirovina i dalje je niskih 2.600 kuna, a samo prošle godine iz zemlje je iselilo oko 80 tisuća ljudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene