Građani Hrvatske dosad su prosvjedovali uglavnom zbog svjetonazorskih pitanja, a na ulice ih do sada nije mnogo puta natjerala porazna ekonomska situacija.

Galerija


Hrvati su zadnjih par godina prosvjede organizirali uglavnom kako bi izrazili svoje stavove o svjetonazorskim pitanjima.

Vezani članci Protuprosvjed Hodu za život - 1 Protivnici Hoda za život pozvali građane da ih podrže: "Ako ne možete na ulicama, obucite nešto crveno, stavite nešto crveno u prozor, na balkon, u auto..." Mislav Bago - 2 Jesu li profitirali u kampanji? Pad rejtinga bilježi samo jedan političar, ostali su u blagom porastu. Doznajte i što građani misle o radu Vlade

Tako su ulice i trgovi bili puni na prosvjedu, odnosno "Hodu za život", inicijativi koja se protivi pobačaju. Građani su na ulice izašli i radi promjene imena Trga maršala Tita u Zagrebu.

Neki su do Sabora hodali predati potpise za referendum o ustavnopravnoj definiciji braka, a Trg bana Jelačića bio je pun kada se prosvjedovalo za reformu obrazovanja.

S druge strane, mnogo velikih prosvjeda nije organizirano zbog porazne ekonomske situacije u kojoj se našla Hrvatska.

Primjerice, 169.454 ljudi još uvijek nema posao. U ništa boljoj situaciji nije ni 324 blokiranih osoba čiji sveukupni dug iznosi 42 milijarde kuna.

Prosječna hrvatska mirovina i dalje je niskih 2.600 kuna, a samo prošle godine iz zemlje je iselilo oko 80 tisuća ljudi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr