Marko Sladoljev (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Marko Sladoljev (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Marko Sladoljev pozvao je u četvrtak Ministarstvo obrazovanja da prihvati sindikalni prijedlog prema kojem bi se napad na profesore tretirao kao napad na službene osobe jer, kako je pojasnio, za profesore nama instituta zaštite.


''Profesor nema mehanizam protiv učenika koji ga vrijeđa i psuje, nego to mora trpjeti. Ako učenika istjera iz razreda, a učeniku se nešto dogodi, profesor će kazneno odgovarati”, upozorio je Sladoljev u saborskoj stanci za slobodni govor.

Vezani članci Prometna nesreća kraj Čakovca (Foto: JVP Čakovec) - 1 Pretjecao na zavoju i zabio se u Toyotu: Uhitili Poljaka koji je skrivio tešku prometnu nesreću kod Čakovca Međimurski župan Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) HNS-ov župan Posavec: "Slušajte naše prijedloge, očekujemo brzo i konkretno djelovanje"

Naveo je čakovečki slučaj gdje je prema navodima medija profesor napao učenike, a kasnije se ispostavilo da tomu i nije bilo tako u potpunosti. ''Čovjek godinama radi u toj školi i mjesecima su ga učenici maltretirali, gađali kredama, a sustav ga nije štitio. Ne opravdam njegov čin, ali ga mogu razumjeti jer sam i sam radio u školi”, rekao je Sladoljev.

Vrijeme je, poručio je, da se pokrene sustav i da se ne ponovi slučaj profesora u Čakovcu koji je štiteći svoj dignitet postupio na neprimjeren način.

U priču se u srijedu uključila i međimurska policija koja je cijelo prijepodne u školi obavljala obavijesne razgovore s profesorom ali i učenikom koji tvrdi kako je žrtva napada vlastita profesora. (Hina)

Slavni holivudski par prije 3 mjeseca dobio je prvo dijete, no nikada neće imati i drugo

Kako je kultni klub opet postao hit: Jedinstvena priča u Hrvatskoj, u 3. ligi traži se karta više