Incident u Tehničkoj školi u Čakovcu. Umjesto učenja - fizički obračun profesora i učenika.

Galerija Dražen Blaženka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec (Foto: Dnevnik.hr) Tehnička škola Čakovec (Foto: Dnevnik.hr) +0 Škola/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)

Intervenirala je i policija. Gađanje profesora kredom u srednjoj Tehničkoj školi u Čakovcu završilo je fizičkim obračunom profesora i 16-godišnjeg učenika.

Vezani članci Ilustracija Počinju prijave za jesenski upisni rok u srednje škole: ''Javlja se interes za neka zanimanja koja su bila dosta deficitarna'' Učionica - 4 Počele prijave za upis u srednje škole: Prvi dan i odmah problemi

"Razlog za taj incident bilo je neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje i provociranje učenika prema predmetnom nastavniku, a isto tako predmetni nastavnik je neprihvatljivo i neprimjereno reagirao", smatra Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec.

No ovo nije bilo prvo provociranje profesora. Kredom u glavu dobivao je i nekoliko puta posljednjih mjeseci.

Iako mu je liječnička pomoć ponuđena, napadnuti učenik i majka su je odbili. Škola je odmah pokrenula svoju istragu kako bi utvrdila što se točno dogodilo na satu.

U priču se u srijedu uključila i međimurska policija koja je cijelo prijepodne u školi obavljala obavijesne razgovore s profesorom ali i učenikom koji tvrdi kako je žrtva napada vlastita profesora.

Sa slučajem je upoznata i resorna ministrica. "U ovom konkretnom slučaju mi smo tražili očitovanje škole i tek kada dobijemo sve podatke, onda ja mogu to komentirati", kazala je Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja.

Bilo kakvo nasilje u školama osuđuju u Sindikatu Preporod. Napominju kako su profesori sve češće na meti neslanih šala, ali i napada učenika.

"Što može napraviti nastavnik? On može prijaviti pedagoškoj službi, pedagoška služba to prenese ravnatelju i to vam je krug, a učenik zna da se njemu ne može dogoditi ništa i da gotovo ne postoji nešto što bi on u školi trebao napraviti da bude ozbiljno kažnjen", kazao je Željko Stipić iz Sindikata Preporod.

Koja će biti sudbina profesora kojem do mirovine nedostaju još dvije godine rada, ali i učenika koji ga je gađao kredom trebalo bi se znati početkom sljedećeg tjedna. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 
Stručnjaci o Todorićevoj najavi ulaska u politiku: ''Čovjek je izgubio doticaj s realnošću. Pa tko će glasati za njega?'' Ivica Todorić, arhiva (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Krešimir Macan, arhiva (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Mirjana Krizmanić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) +2 Žarko Puhovski (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Online kupovina sve praktičnija +1 Digitalne knjige

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju