Početak sjednice Sabora obilježilo je nervozno prepucavanje dojučerašnjih partnera, HDZ-ovog Željka Reinera, koji je sjednicom predsjedavao i Mostovog Nikole Grmoje koji je na nju kasnio.


Željko Reiner, potpredsjednik Sabora koji je predsjedao sjednicom do izbora novog predsjednika, već je na samom početku solidno podigao napetost odlučivši Nikoli Grmoji iz Mosta oduzeti pravo da govori pošto ovaj nije bio u sabornici kad ga je Reiner prozvao.

Vezani članci Arsen Bauk Bauk predlaže da se sjednica DSV-a održi u Saboru: Biraju se čelnici dva zagrebačka suda i Visokog kaznenog suda RH Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 3 Bauk u Sabornici bez maske u znak prosvjeda: "Sve je sponzorirano od Nacionalnog i lokalnih stožera"

"Nema ga? Gubi pravo na govor", kratko je zaključio Reiner, nakon čega su mu ostali zastupnici sugerirali da ipak malo pričeka. "A dobro, pričekat ćemo, ali nije uobičajeno", negodovao je Reiner pokazujući na sat.

Grmoja je, naime, kasnio u sabornicu s desetominutne pauze. "Vidite kako sam ja tolerantan", kratio je vrijeme Reiner razgovarajući sa zastupnicima.

Grmoja je zakasnio punu minutu pa mu je potpredsjednik ipak odlučio objasniti kako stvari stoje. "Samo da bude jasno. I vi i kolega Skibola kasnite i zapravo bi izgubili, ovaj ali, izvolite, ipak, govoriti".

Grmoja je, međutim, odlučio pričekati kolege, što se Reineru opet nije dopalo. "Ne morate, mi smo čekali vas", požurivao ga je.

"Čekali smo i mi tri sata", nije se dao Grmoja.

"Svak' ima sat", ne predaje se ni Reiner.

Činilo se da će tu stati. Ali nije. Kako je Grmoja izlaganje započeo zadihan, pravdajući se da je trčao jer je čuo da će mu Reiner oduzeti riječ, potpredsjednik mu nije htio ostati dužan.

"Kolega Grmoja, umjesto da ste pristojni i da se zahvalite što sam tolerantan. Savjetovao bih vam da ipak vodite o tome računa", poručio mu je Reiner.

"Prijeti mi, izbacite ga van!"

Nedugo potom sukobili su se i Željko Glasnović i Gordan Maras. Glasnović je Marasu dobacivao iz klupe, zbog čega je Maras tražio da ga Reiner opomene. 

"Govori mi da serem, prijeti mi, izbacite ga van! Sram vas bilo, bojite se da ne izgubite glas!", rekao je Maras. 

Reiner mu je rekao da se smiri i prestane, a slično su mu dobacivali i drugi HDZ-ovci. "Nećeš mi ti reći da šutim!", svadljiv je bio Maras okrenut prema nekome iz HDZ-ovih klupa. 

I tko zna što bi dalje bilo da Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a, nije zatražio stanku "da se smire strasti". 

"I mene bi bilo sram da sam na vašem mjestu"

A i sam Bauk je malo prije toga dizao te iste strasti kada je s govornice prozivao četiri zastupnika koja su nenadano dala glas HDZ-u za izbor Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora. 

Zaiskrilo je na kraju kad je prozvao upravo Glasnovića, kojeg je pitao je li ga sram. "I mene bi bilo na vašem mjestu!", vikao je Bauk.