Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Diljem Hrvatske danas se bira nova lokalna vlast. Evo zašto ne biste smjeli propustiti priliku i izaći na birališta.


Igor iz Osijeka zna što je bitno od vlasti u njegovu gradu, kako za njega tako za njegova sina. Škole, vrtići, dodatni sadržaji, studij i srednja škola - to su stvari o kojima odlučuju lokalne vlasti i zato će izaći na izbore.

Vezani članci BiH: I mrtvi glasuju na izborima - 4 Lokalni izbori u BiH se bliže, prijavljuju se i umrli, a na prebivalištima u Hrvatskoj navedeno i po 10 birača. Vlasnici nikad čuli za njih: "Na mojoj adresi? Pa nema nikoga" Glasačka kutija, ilustracija Pravo glasa na izborima 5. srpnja ima gotovo 5000 građana više nego na izborima za predsjednika

Uređeni i čisti parkovi, asfaltirane ulice samo su dio onoga o čemu brine lokalna vlast. 'Svatko do nas kad čeka sredstvo javnog prijevoza čeka da ono dođe na vrijeme, svatko bi tko ima dijete htio da ono ide u dobru školu. Za to služe izbori', komentirao je profesor FPZG-a Tihomir Cipek.

Profesor Cipek apelira i na građane neka izađu na izbore jer tako odlučuju o svojim životima. 'Jedini način da kontroliramo političare je da izađemo na izbore i da ih nagradimo ili sankcioniramo', kaže Cipek.

>> GONG: Predizborna subota protječe uglavnom šutljivo

Zadarski barkajol Karlo Sindičić koji svakodnevno prevozi turiste i Zadrane u svojoj barci na vesla također zna zašto će izaći na izbore. Ne zanima ga visoka politika već život u njegovu gradu. 'Prvo i prvo radna mjesta, onda vrtići, pa onda smanjiti neke doprinose, oživiti poluotok, poluotok je umro', smatra Karlo.

Samo izlazak na izbore građanima daje alibi za naknadne kritike izabranih. 'Zaista nemate moralno opravdanje da se žalite na politiku, da je oko vas sve loše ako se i sami ne potrudite da vama i svima nama bude bolje', kaže Cipek.

Za Istrijanku Neviju najbitniji je posao, a izbore, kaže, neće propustiti. 'To je budućnost naše djece i svih nas, nadamo se boljem sutra i zato svi moramo izaći na izbore', kaže Nevija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju