Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi se pitaju hoće li to netko skinuti?


Kao i ispred svake državne institucije, i ispred Ministarstva branitelja izvješene su zastave Republike Hrvatske kao i zastava Europske unije, no ono što je mnogima zapelo za oko je treća zastava - zastava tzv. Herceg Bosne.

Vezani članci Zastave ispred zgrade Europskog parlamenta Uništenje zastave Europske unije u Njemačkoj ubuduće kažnjivo Postavljen kip Gabrieleu D\'Annunziju u Trstu (Foto: Facebook/ Roberto Dipiazza) - 2 Nova provokacija u Rijeci: Policija uhitila još dvojicu Talijana koji su htjeli razviti zastavu Kraljevine Italije

Zanimljivo je kako je Vlada na Twitteru zaprimila nekoliko upita vezano za ovaj prizor, a i da su na sarkastičnu primjedbu 'o kojoj se zastavi radi' odgovorili hladno s - 'Riječ je o zastavi tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne'.

U Vladi kažu kako je zastava izvješena bez odobrenja Ministarstva branitelja te da je o slučaju obaviješteno Ministarstvo unutarnjih poslova.

Zanimljivo je i kako je iz MUP-a stigao odgovor 'da se u pogledu njenog isticanja ne bi mogle primijeniti odredbe Zakona o grbu, zastavi i himni RH'.

Ministarstvo branitelja je u ponedjeljak, u povodu upita medija, priopćilo da je zastava tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne pred Ministarstvom branitelja u "nadležnosti" branitelja koji prosvjeduju i da je tamo od početka prosvjeda.

"Sukladno novinarskim upitima i napisima obavještavamo vas da je zastava tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne, koja je izložena ispred zgrade Ministarstva branitelja na Trgu Nevenke Topalušić 1, u nadležnosti prosvjednika hrvatskih branitelja, te je ista postavljena od prvog dana prosvjeda", navodi se u priopćenju upućenom medijima.