Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte snimku

Zaplijenjena droga u Tovarniku: U hladnjači prevozio 280 kilograma marihuane, uhvaćen na granici

Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 3
Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 3 MUP
Aktualno Galerija Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 3 Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 3 Foto: MUP Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 4 Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 4 Foto: MUP Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 2 Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 2 Foto: MUP +0 Zaplijenjena droga (Foto: MUP) - 1 Galerija 1/4 >>
Policija je javila o zapljeni 280 kilograma marihuane pronađene na Graničnom prijelazu Tovarnik.

U četvrtak, oko 1:50 sati, na MCGP Tovarnik došlo je teretno vozilo srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnji državljanin Srbije.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Djelatnici carinske mobilne jedinice i policije pregledom su utvrdili sumnju da se u krovu prikolice-hladnjače nalaze preinake koje upućuju da se u krovnom prostoru nalaze paketi s drogom marihuanom.

Po nalogu Županijskog suda u Vukovaru obavljena je pretraga teretnog vozila i prikolice. U krovu hladnjače pronađeno je 364 paketa s oko 280 kg droge marihuana.

Srbijanski državljanin je, uz kaznenu prijavu, predan državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinitelj kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

USKOK donio rješenje o provođenju istrage

''USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Srbije (1993., 1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Osnovano se sumnja da su se I. i II. okr., od početka 2018. godine do 8. studenoga 2018., na međunarodnom graničnom prijelazu Tovarnik, u Srbiji i Njemačkoj, povezali u zajedničko djelovanje s više zasad nepoznatih osoba iz Srbije i Njemačke radi nabave, krijumčarenja i preprodaje velikih količina marihuane unaprijed dogovorenim kupcima na ilegalnom tržištu država Europske unije.

U cilju realizacije plana, okrivljenici su od zasad nepoznatih osoba u Srbiji nabavili najmanje 280,9 kilograma marihuane koju su upakirali u 324 paketa nakon čega su ih sakrili u za tu namjenu prepravljenom prostoru na krovu prikolice teretnog vozila, a zatim su u tovarnom prostoru navedenog vozila izvršili utovar legalnog tereta radi njegovog prijevoza u Njemačku. Potom se I. okr., sukladno dogovoru s II. okr. i drugim osobama iz inozemstva, teretnim vozilom uputio u pravcu Njemačke radi isporuke i daljnje preprodaje marihuane. Prilikom pretrage vozila na međunarodnom graničnom prijelazu Tovarnik u prepravljenom prostoru krovne konstrukcije prikolice teretnog vozila pronađena je navedena količina marihuane.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika'', priopćio je USKOK.
 

Posljednja dva slučaja nisu povezana

Srbijanske krijumčare uhićene u Tovarniku s 280 kilograma marihuane skrivene u krovu kamiona hladnjače policija ne povezuje s grupom njihovih sunarodnjaka koja je tjedan ranije na isti način u Zagrebu 'pala' s 90 kilograma iste droge, doznaje se u policiji.

"Iako su te dvije velike pošiljke marihuane prokrijumčarene na isti način u krovu hladnjače te se u oba slučaja radi o srbijanskim državljanima i istoj vrsti droge druga vezu među tim zapljenama ne može se pronaći", kazala je Hini glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

"Nakon uspješne zapljene 90 kilograma marihuane prije sedam dana u Zagrebu, jučer je na Tovarniku, također sakriveno u hladnjači, zaplijenjeno još 280 kilograma marihuane. U nepunih mjesec dana u 15-tak slučajeva diljem zemlje, zahvaljujući odličnoj suradnji policije i carine, zaplijenjeno je oko tone i 100 kilograma marihuane", dodala je Mandić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene