Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva mjeseca je u Africi

Zambijski novinar potvrdio - Pernar će na sudu svjedočiti protiv Hrvata: "Dokument je autentičan"

Ivan Pernar
Ivan Pernar Zeljko Puhovski/Cropix
Aktualno Galerija Ivan Pernar Ivan Pernar Foto: Zeljko Puhovski/Cropix Ivan Pernar u Zambiji - 1 Ivan Pernar u Zambiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Pernar u Zambiji - 2 Ivan Pernar u Zambiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Pernar s predstavnikom u ambasadi Galerija 1/4 >>
Zambijski novinar je potvrdio tvrdnje bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara - svjedočit će u Zambiji protiv optuženih Hrvata.

Kontroverzni Ivan Pernar već gotovo dva mjeseca boravi u Zambiji. Želi svjedočiti protiv Hrvata protiv kojih se u toj zemlji vodi postupak zbog posvojenja kongoanske djece. Uhićeni su u prosincu 2022. zbog sumnji za pokušaj trgovine djecom i krivotvorenje dokumentacije o posvojenju.

Pernarova najava na Telegram kanalu istinita je - bit će svjedok Državnog tužiteljstva Zambije protiv optuženih hrvatskih posvojitelja.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar u Zambiji - 2 Što radi Vlada? Pernar okupio novinare u Zambiji i optužio Hrvatsku za zataškavanje: "Svjedočio sam i tužiteljima dao važne informacije"

Autentičnost dokumenta potvrdio je za Jutarnji list zambijski novinar Stafrance Zulu. "Dokument je autentičan. Pernar je jučer imao brifing za novinare na Visokom sudu u Ndoli", rekao je.

Pernar je ranije tvrdio da je razgovarao s tužiteljima u Ndoli i ponudio im svoja saznanja o slučaju.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar slučaj uhićenih Hrvata Pernarova operacija Z: "Ne puštaju me u Zambiju i prijete mi deportacijom!" A onda je uslijedio obrat

"Dao sam im važne informacije o slučaju", kazao je Pernar. "Shvatio sam da hrvatske vlasti pokušavaju zataškati ovaj slučaj i na svaki mogući način izvući optužene iz zatvora", nastavlja.

Pred nekoliko tamošnjih novinara Pernar je rekao da su dokumenti Hrvata za posvajanje krivotvoreni. Optužio je državu za zataškavanje, a posvojitelje za trgovinu djecom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene