Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr)
Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" dala je punu potporu Vladi za obilježavanje Oluje. Podržavaju odlazak Borisa Miloševića u Knin i Tome Medveda u Grubore.


Zajednica branitelja HDZ-a prisjetila se da je u akciji Oluja u svega četiri dana oslobođen najveći dio okupiranih područja Hrvatske. Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine.

Vezani članci Darko Horvat Vlada priprema paket mjera za ublažavanje cjenovnih udara: "Premijer je zadužio ministre" Hrvatski branitelji - 2 Svaki deveti stanovnik Hrvatske ima braniteljski status. Ekipa Dnevnika Nove TV istražila je kako je to moguće

''Oluja je bila dah slobode i onaj ključni kamen temelja razvoja samostalne i suverene hrvatske države. Jednako kao i tada, tako i danas potrebna je mudrost, razboritost i odlučnost u vremenima novih izazova. Vlada HDZ-a, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, vođena prije svega domoljubljem i vrijednostima Domovinskog rata kao trajnom inspiracijom, ali i uspješnim gospodarskim rezultatima, jamac su kontinuiteta politike. I to je narod prepoznao na izborima 5. srpnja'', priopćili su.

Puna potpora Plenkovićevoj vladi

Navode da daju punu potporu potezima Vlade i ''potezima koji mijenjaju odnose u hrvatskom društvu i odnose sa susjedima nabolje, stavljajući ih na pravo mjesto i u pravi vremenski i povijesni kontekst''.

''Kako je to rekao naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, tijekom dolaska 'Vlaka mira' u Vukovar u lipnju 1997. godine - Pobjednik koji ne zna praštati, taj sije klice novih razdora i budućih zala", prisjetili su se. Naglašavaju da su nepobitne činjenice da je današnja Hrvatska nastala na temeljima Domovinskog rata voljom hrvatskog naroda i veličanstvenom pobjedom hrvatskih branitelja nad velikosrpskim agresorom.

''Da se zna tko je žrtva, a tko agresor, da je Domovinski rat posljedica velikosrpske agresije na Hrvatsku, da moramo pronaći sve nestale branitelje i civile iz Domovinskog rata, nastaviti s procesuiranjem svih ratnih zločina i sve odgovorne za njih privesti pred lice pravde. Naša populacija svjesna je naše velike odgovornosti i u Domovinskom ratu i danas u miru za budućnost Hrvatske. Ako smo znali u ratu, znamo i u miru. Branitelji imaju trajnu zadaću zaštite vrijednosti, digniteta i dostojanstva Domovinskog rata i hrvatskih branitelja u cjelini te aktivno zalaganje za jačanje iskonskih vrijednosti za koje smo se borili – domoljublja, demokršćanstva, poštenja, časti i rada za opće dobro'', poručuju.

Podržavaju Miloševićev dolazak u Knin

Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" podupire najavljeni dolazak potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u ime SDSS-a i smatra ga korisnim za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine u Hrvatskoj, dobrim za odnose između Hrvatske i Srbije i dobrom porukom moderne, suvremene Hrvatske koja je riješila sve svoje nacionalne zadaće.

''Također, važnom političkom gestom hrvatske Vlade držimo i najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Grubore, što je normalan slijed događaja 25 godina nakon Oluje, koja je svojim velebnim vojnim uspjehom omogućila da se ostvari višestoljetna želja hrvatskoga čovjeka da bude svoj na svome'', zaključuju u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju