Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položio vijence na Mirogoju

Plenković: "Očekujem da oni koji su u protokolu budu u službenim majicama. Odlazak Tome Medveda u Grubore nije trgovina"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči sutrašnje proslave obljetnice Oluje premijer Andrej Plenković kazao je kako Vlada odlaskom Miloševića u Knin poslala snažnu poruku.

Premijer Andrej Plenković položio je vijence na Gradskom groblju Mirogoj uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te se potom kratko osvrnuo na sutrašnje obilježavanje 25. obljetnice Oluje u Kninu

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan" Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..."

"Drago mi je da ćemo sutra svi biti u Kninu kako bismo obilježili ovu obljetnicu", rekao je premijer. 

Kazao je kako je njegova inicijativa da u Knin dođe Boris Milošević bila ključna.

"Šaljemo važan signal time što potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a dolazi u Knin. To je nova poruka za naše društvo i poruka kakvu Hrvatsku gradimo", rekao je. 

Na pitanje očekuje li probleme zbog majici s amblemom HOS-a i ustaškim pozdravom ZDS, poručio je kako očekuje da oni koji budu u službenom protokolu budu u službenim majicama Ministarstva branitelja ili majicama svojih postrojbi.

Osvrnuo se i na odlazak ministra branitelja Tome Medveda u Grubore gdje će se pokloniti srpskim žrtvama nakon Oluje. 

"Tomo Medved ne odlazi u Grubore kao quid pro quo i to nije trgovina, već važna civilizacijska gesta", rekao je. 

Poručio je i kako se nije čuo s predsjednikom Zoranom Milanovićem nakon prošlotjednog verbalnog sukoba. 

Ministar obrane Tomo Medved na pitanje hoće li u protokolu sudjelovati pripadnici HOS-a u majicama s ustaškim pozdravom Za dom spremni, odgovorio je samo kako su sve braniteljske udruge delegirale svoje predstavnike.

"Pozivam sve da dostojanstveno proslavimo obljetnicu Oluje", kazao je Medved. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene