Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Robert Anić/Pixsell

Uoči sutrašnje proslave obljetnice Oluje premijer Andrej Plenković kazao je kako Vlada odlaskom Miloševića u Knin poslala snažnu poruku.


Premijer Andrej Plenković položio je vijence na Gradskom groblju Mirogoj uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te se potom kratko osvrnuo na sutrašnje obilježavanje 25. obljetnice Oluje u Kninu

Vezani članci Boris Milošević i Sabina Tandara Knezović - 1 Potpredsjednik Vlade Boris Milošević otkrio kako gleda na kritike iz Srbije pa poslao poruku krajnjoj desnici Andrej Plenković Plenković otkrio planove za Oluju: U Knin ide SDSS-ov Boris Milošević, Tomo Medved će u Grubore

"Drago mi je da ćemo sutra svi biti u Kninu kako bismo obilježili ovu obljetnicu", rekao je premijer. 

Kazao je kako je njegova inicijativa da u Knin dođe Boris Milošević bila ključna.

"Šaljemo važan signal time što potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a dolazi u Knin. To je nova poruka za naše društvo i poruka kakvu Hrvatsku gradimo", rekao je. 

Na pitanje očekuje li probleme zbog majici s amblemom HOS-a i ustaškim pozdravom ZDS, poručio je kako očekuje da oni koji budu u službenom protokolu budu u službenim majicama Ministarstva branitelja ili majicama svojih postrojbi.

Osvrnuo se i na odlazak ministra branitelja Tome Medveda u Grubore gdje će se pokloniti srpskim žrtvama nakon Oluje. 

"Tomo Medved ne odlazi u Grubore kao quid pro quo i to nije trgovina, već važna civilizacijska gesta", rekao je. 

Poručio je i kako se nije čuo s predsjednikom Zoranom Milanovićem nakon prošlotjednog verbalnog sukoba. 

Ministar obrane Tomo Medved na pitanje hoće li u protokolu sudjelovati pripadnici HOS-a u majicama s ustaškim pozdravom Za dom spremni, odgovorio je samo kako su sve braniteljske udruge delegirale svoje predstavnike.

"Pozivam sve da dostojanstveno proslavimo obljetnicu Oluje", kazao je Medved.