Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici zagrebačkog naselja Vrbik mogu se u budućnosti veseliti životu s manje buke. Zašto? Započela je izgradnja sustava za zaštitu od buke na Slavonskoj aveniji.


Vrbik dobiva dugo iščekivani bukobran ukupne dužine od 330 metara, piše portal Zagrebancija.com. Projekt je to vrijedan 3,5 milijuna kuna, što je potvrdio i sam gradonačelnik Milan Bandić.

Vezani članci Sudar na Slavonskoj (Foto: Čitatelj) Težak sudar na zagrebačkoj Slavonskoj aveniji: Dvije osobe prevezene u bolnicu, od siline udarca motor završio na cesti Vaš glas: Muke po kamenolomu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Muke po kamenolomu: Mještani istarskog naselja pripremaju tužbe zbog nesnosne buke i prašine

Bukobran će biti postavljen 100 metara istočno te 230 metara zapadno od ulice XIII. Vrbik, a sami paneli bit će podijeljeni na dvije skupine - transparentne i apsorpcijeske.

"Visina stupova iznosit će pet metara, a ispred i iza panela posadit ćemo penjačice", rekao je za navedeni portal Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Sektora za ceste.

Buka na Vrbiku, prema mjerenjima Brodarskog instituta, iznosi 87 decibela, a izgradnjom tog bukobrana trebala bi se prepoloviti.

Nakon Vrbika buke će se riješiti i najbolnija točka - Petlja na Držićevoj

Ono što će možda još i više obradovati građane koji žive uz Slavonsku aveniju jest to da će se nakon 120 kalendarskih dana, koliko bi navedeni radovi trebali potrajati, bukobran biti postavljen i na Petlju na Držićevoj, gdje buka već desetljećima stvara nesnosne probleme građanima.