Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na snimkama kamere uočeno je da je riječ o muškarcu od oko 40 godina, visine 175 cm, jače tjelesne građe, crne kraće kose izbrijane sa strane i crnih očiju. U trenutku počinjenja kaznenog djela bio je odjeven u tamniju majicu s kapuljačom tzv. „duksicu“, plave traperice te crne tenisice.


Zagrebačka policija traga za nepoznatim muškarcem koji je u dva navrata u Zagrebu ovog ljeta, uz prijetnju pištoljem opljačkao poslovnicu za otkup plemenitih metala i trgovinu, te je objavila fotografije pljačkaša, uz molbu građanima za pomoć.

Vezani članci Dvije osobe poginule u Istri Policija objavila detalje strašne nesreće u kojoj su poginula dva motociklista: Mole pomoć građana Ilustracija ''Ti si đubre i smrad, treba te ubiti'': Kći urlala na oca nakon što joj je odbijena kreditna kartica koju joj je posudio

Razbojnik je 8. srpnja, oko 19,30 sati u Šubićevoj ulici, iz prijetnju oružjem, u poslovnici za otkup plemenitih metala od zaposlenice uzeo novac.

Na snimkama kamere uočeno je da je riječ o muškarcu od oko 40 godina, visine 175 cm, jače tjelesne građe, crne kraće kose izbrijane sa strane, crnih očiju, a u trenutku počinjenja kaznenog djela bio je odjeven u tamniju majicu s kapuljačom tzv. „duksicu“, plave traperice te crne tenisice, a prijetio je manjim srebrnim pištoljem.

Policija također navodi da je nepoznati pljačkaš u ponedjeljak, 1. kolovoza, oko 14,20 sati na Kvaternikovu trgu u Zagrebu, zaprijetivši pištoljem od djelatnice trgovine ukrao više mobitela i novac.

Kamere su također snimile muškarca od oko 45 godina, visokog 170 cm, jače tjelesne građe, crne kraće kose izbrijane sa strane, a u trenutku počinjenja kaznenog djela bio je odjeven u crnu kratku majicu s natpisom sprijeda, tamne hlače ili donji dio trenirke te plave tenisice, a prijetio je manjim srebrnim pištoljem.

Analizom navedenih kaznenih djela te pregledom sustava video nadzora policija je utvrdila kako je riječ o istoj osobi.

Iz Policijske uprave zagrebačke mole građane da ukoliko imaju informacije o nepoznatom muškarcu s fotografija, o tome obavijeste policiju ili se jave na broj telefona 192 ili e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr. (Hina)