Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 10 tisuća kuna

Zagrebačka Čistoća, Vodoopskrba i odvodnja i Gradska plinara otpisuju dugove građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka Čistoća, Vodoopskrba i odvodnja te Gradska plinara otpisat će građanima dugove do visine od 10 tisuća kuna.

Dužnicima se otpisuje dospjeli dug po osnovi pružene javne usluge i to najviše do 10.000 kuna ukupnog iznosa zbroja glavnice i troška, uvećan za pripadajuće dospjele kamate.

Pročitajte i ovo Liječnici, Ilustracija - 3 Zbog robovlasničkih ugovora Poražavajući podaci: Oko 1500 liječnika u opasnosti je od ovrhe Zagrebački Holding - 1 Građani šokirani Holding konačno odgovorio na upit o opomenama za odvoz smeća: "Provjerit ćemo sve uplate"

Uvjet za otpis duga je, navodi se u priopćenju Zagrebačkog holdinga, da na dan stupanja odluke postoji ovrha na novčanim sredstvima po računu dužnika. Uz to, dodaje se u priopćenju, nema potrebe za podnošenjem zahtjeva za otpisom dugova.

Priopćenje Zagrebačkog holdinga prenosimo u cijelosti.

"Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća, ovisna trgovačka društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. i Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o., na osnovi čl. 10. st. 1. Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama (NN 62/2018.) i odluke Gradske skupštine Grada Zagreba o otpisu duga fizičkim osobama donesene na 16. sjednici 13. rujna, donio je odluku kojom se pridružila odluci Vlade Republike Hrvatske i Gradske skupštine Grada Zagreba o otpisu dugova fizičkim osobama.

Dužnicima se otpisuje dospjeli dug po osnovi pružene javne usluge i to najviše do 10.000 kuna ukupnog iznosa zbroja glavnice i troška, a koji zbroj se uvećava za pripadajuće dospjele kamate, sve pod uvjetom da se ovrha na novčanim sredstvima po računu dužnika provodi na dan stupanja na snagu ove odluke.

Dužniku se dug otpisuje samostalno danom stupanja na snagu odluke, bez potrebe podnošenja zahtjeva od strane dužnika. Ukoliko dužnik ima dug po osnovama plaćanja čiji ukupan iznos prema predmetnim Društvima premašuje iznos iz odluke, otpisat će se dug iz osnove za plaćanje koja je ranije upisana u očevidniku redoslijedom osnova za plaćanje kod Financijske agencije, sve do iznosa navedenog u odluci.

O izvršenom otpisu dospjelog duga Zagrebački holding d.o.o., podružnica Čistoća, ovisna trgovačka društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. i Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o. obavijestit će dužnike u roku od 60 dana od izvršenog otpisa", priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene