Miran prosvjed stanara Mjesnog odbora Kralj Zvonimir, gradske četvrti Donji grad, održan je u subotu ujutro ispred zelene površine, odnosno zemljišta koje bi tako, barem po onom što piše u GUP-u, tako trebalo izgledati. Stanari okupljeni u inicijativi "A kad će park?" ovim su ukazali na još jedan zagrebački problem, o kojem smo nedavno izvještavali.

Galerija Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +3 Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Ulica kneza Ljudevita Posavskog u Zagrebu, u subotu ujutro bila je nakratko puna ljudi. Naime, stanari obližnjih zgrada, u 10 sati održali su miran prosvjed zajedno s djecom ispred ograde zemljišta, koje bi prema GUP-u trebalo izgledati kao zelena površina, no to nije slučaj. Učinili su to zajedničkim fotografiranjem kako bi ukazali na problem koji ih muči.

Vezani članci Suzavac Iskusni prosvjednici pokazali kako se riješiti suzavca, potrebno je samo nekoliko sitnica Počeo prosvjed vozača saniteta VIDEO Vozači saniteta krenuli u štrajk do ispunjenja zahtjeva: "Neka se snalaze kako znaju"

O tom problemu smo već izvještavali, no građani  okuupljeni u inicijativu "A kad će park?" su oslučili na miran i simboličan način ukazati na problem sa zelenom površinom u vlastitom kvartu, odnosno nedostatkom iste.

Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ovako izgleda zelena površina u Ulici kneza Ljudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Podsjetimo, u trenutku kad su sadašnji stanari kupovali stanove u zgradama preko puta te površine, obećano im je da će zemljište ispred kojeg su u subotu ujutro mirno prosvjedovali, biti park/sportski centar. Međutim, tvrtka Tehnika d.d., u čijem je vlasništvu to zemljište i koja im je dala navedeno obećanje, promijenila je mišljenje i od Grada zatražila prenamjenu zemljišta iz zelene površine, u stambenu.

Stanari su pisali nadležnim gradskim upravama o tom problemu, a Tehnika je uputila primjedbu istima, s prijedlogom izmjene GUP-a po pitanju čestice oznake kč.br. 6895/26 k.o. Centar.

Mi smo u međuvremenu poslali upit nadležnim gradskim uredima oko tog problema te dobili i odgovor.

"U tijeku je unos i tehnička obrada pristiglih primjedbi, od strane stručnog izradivača te izrada prijedloga kategorizacije stručnih stavova za obradu primjedbi iz javne rasprave. Rok za prihvaćanje i/ili ne prihvaćanje primjedbi te izradu Nacrta prijedloga plana, koji počinje od dana završetka unosa i tehničke obrade, sukladno Odluci o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba I5lI5, 12116) je 60 dana, a što podrazumijeva da su sve primjedbe obrađene te one koje su prihvaćene ugradene u Nacrt prijedloga plana", stoji između ostalog u odgovoru iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, kojeg potpisuje pročelnica Sanja Jerković.

Odgovor iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada by Anonymous fioam0NY on Scribd

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju