Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inicijativa "A kad će park?"

Djeca stanara zagrebačkog Donjeg grada poručila vlastima: "A gdje da se mi igramo?"; Imamo odgovor Grada

Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Ovako izgleda zelena površina u Ulici kneza Ljudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Miran prosvjed stanara Mjesnog odbora Kralj Zvonimir, gradske četvrti Donji grad, održan je u subotu ujutro ispred zelene površine, odnosno zemljišta koje bi tako, barem po onom što piše u GUP-u, tako trebalo izgledati. Stanari okupljeni u inicijativi "A kad će park?" ovim su ukazali na još jedan zagrebački problem, o kojem smo nedavno izvještavali.

Ulica kneza Ljudevita Posavskog u Zagrebu, u subotu ujutro bila je nakratko puna ljudi. Naime, stanari obližnjih zgrada, u 10 sati održali su miran prosvjed zajedno s djecom ispred ograde zemljišta, koje bi prema GUP-u trebalo izgledati kao zelena površina, no to nije slučaj. Učinili su to zajedničkim fotografiranjem kako bi ukazali na problem koji ih muči.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

O tom problemu smo već izvještavali, no građani  okuupljeni u inicijativu "A kad će park?" su oslučili na miran i simboličan način ukazati na problem sa zelenom površinom u vlastitom kvartu, odnosno nedostatkom iste.

Miran prosvjed stanara Donjeg grada u Ulici kneza LJudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ovako izgleda zelena površina u Ulici kneza Ljudevita Posavskog (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Podsjetimo, u trenutku kad su sadašnji stanari kupovali stanove u zgradama preko puta te površine, obećano im je da će zemljište ispred kojeg su u subotu ujutro mirno prosvjedovali, biti park/sportski centar. Međutim, tvrtka Tehnika d.d., u čijem je vlasništvu to zemljište i koja im je dala navedeno obećanje, promijenila je mišljenje i od Grada zatražila prenamjenu zemljišta iz zelene površine, u stambenu.

Stanari su pisali nadležnim gradskim upravama o tom problemu, a Tehnika je uputila primjedbu istima, s prijedlogom izmjene GUP-a po pitanju čestice oznake kč.br. 6895/26 k.o. Centar.

Mi smo u međuvremenu poslali upit nadležnim gradskim uredima oko tog problema te dobili i odgovor.

"U tijeku je unos i tehnička obrada pristiglih primjedbi, od strane stručnog izradivača te izrada prijedloga kategorizacije stručnih stavova za obradu primjedbi iz javne rasprave. Rok za prihvaćanje i/ili ne prihvaćanje primjedbi te izradu Nacrta prijedloga plana, koji počinje od dana završetka unosa i tehničke obrade, sukladno Odluci o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba I5lI5, 12116) je 60 dana, a što podrazumijeva da su sve primjedbe obrađene te one koje su prihvaćene ugradene u Nacrt prijedloga plana", stoji između ostalog u odgovoru iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, kojeg potpisuje pročelnica Sanja Jerković.

Odgovor iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada by Anonymous fioam0NY on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene