Turist u prosjeku u Zagrebu ostavi 123 eura po danu.


Ostvario je milijuntog posjetitelja ranije nego ikad, osvojio nagradu za najbolju božićnu destinaciju u Europi - Zagreb ruši rekorde! Goste privlači bogat sadržaj i jedinstvena atmosfera! Dobri rezultati vesele sve - grad, ugostitelje, trgovce...

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Donosimo izlazne ankete nakon lokalnih izbora Dino Goleš Turisti u Hrvatsku, a Hrvati vani: Otkrivamo gdje se najčešće putuje za doček Nove godine

Prema procjenama, u ovo blagdansko vrijeme, u Zagrebu bi se moglo okrenuti vrtoglavih 200 milijuna kuna. Hoteli i hosteli su prepuni.

'U odnosu na prošli mjesec 30% posto smo porasli po pitanju noćenja, a što se tiče u odnosu na prošlu godinu gotovo stopostotni porast turista', kaže Leon Blažeković, voditelj u hostelu.

Danju je hostel pust. Jer, naime, svi obilaze zagrebačke znamenitosti.

'Tražili smo neko lijepo mjesto za Božić i otkrili smo da je Zagreb dobio nagradu za najbolji božićni grad', kaže turist iz Njemačke.

Na dobitku će biti svi - od Gradske uprave, hotela i hostela, privatnika, ugostitelja, obrtnika i trgovaca.

A ima svega - od suvenira do kulturnih sadržaja. Dovoljno je zbrojiti kućice i hrvatski mentalitet kako bismo dobili veselu atmosferu, kojom se rijetko koji grad može pohvaliti.

Prema istraživanju instituta za turizam turist u prosjeku u Zagrebu ostavi 123 eura po danu.

Ni stranci, a ni domaći ne žale se na cijene! Čini se da je Zagreb otkrio recept za rekordnu sezonu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook