Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jako osiguranje

Evo u kojem će slučaju utakmica Hrvatska-Srbija biti prekinuta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za utakmicu Hrvatska-Srbija policija će potrošiti oko 700.000 kuna, a mobilizirano će biti više od 1.000 policajaca.

Utakmicu Hrvatska-Srbija osiguravat će više policajaca no što ih obično osigurava derbi između Dinama i Hajduka (oko 1.000). Načelnik PU zagrebačke Goran Burušić rekao je kako će ulazi biti otvoreni već od 15 sati te da će se pri ulazu pretraživati navijače kako se ne bi opasni predmeti unijeli u stadion.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi

>> Torcida poziva na zajedništvo: 'Udarimo temelje budućim odnosima!'

>> Bandić: Bit će sve u redu na utakmici Hrvatska - Srbija

U slučaju pogrdnih povika s tribina, utakmica može biti prekinuta. Naime, ako dođe do masovnijeg i organiziranog uvredljivog skandiranja, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec je kazao da je obaveza organizatora održavanje javnog reda i mira na tribinama te da u takvim situacijama upozori gledateljstvo, nakon toga da prekine utakmicu na određeno razdoblje ili, zbog uvjeta na stadionu, trajno prekine utakmicu.

'Policija će snimati sva događanja na stadionu i kažnjiva ponašanja te će to koristiti na kasnijim kriminalističkim obradama. Stvar je trenutne procjene jesu li stečeni uvjeti za policijsku intervenciju i rizici koje bi ona mogla izazvati', kazao je.

Inače, policija se već tri mjeseca priprema za ovu utakmicu, a  Borovec je rekao kako situaciju dodatno olakšava nedolazak gostujućih navijača. Unatoč tome, utakmici će prisustvovati četiri srbijanska policajca koji će prepoznavati eventualne navijače koji će uspjeti doći do maksimirskog stadiona.

102 osobe imaju zabranu dolaska na utakmicu, a srbijanski navijači koji će se eventualno uputiti prema Hrvatskoj, bit će vraćeni već na granici.

Policija će za osiguravanje ove utakmice potrošiti oko 700.000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene