Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti urušavanje

Za dlaku izbjegnuta tragedija: Sve zbog stotinjak metara ceste koju grade godinama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odsukan je trajekt koji je jučer predvečer udario u plažu punu kupača u luci Jablanac i još traje istraga o uzrocima i okolnostima havarije.

Točan uzrok ove nesreće znat će se nakon očevida, a jedna plaža u manje od 24 sata postala je nalik gradilištu opasnom po život. Svi u Jablancu već godinama upozoravaju na opasnost od trajekta. Prometnica i nova luka su tu i apsurdno je da nedostaje stotinjak metara ceste.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

Nadležni za izgradnju imaju Hrvatske ceste, no tek odnedavno, od kada je uočen problem. Mještane najviše boli što se baš uoči ove sezone mogao zauvijek riješiti, a nije. Borba Jablanca i trajekta traje već tridesetak godina.

'Sve te naše zahtjeve redovito su prikazivali kao želju za komoditetom vikendaša što nije istina. Jer mi smo uvijek isticali opasnosti i štete', ističe uznemireni lokalni stanovnik. Na žalost, pokazali su da su bili u pravu. Tako malo mjesto jednostavno ne može podnijeti 350 tisuća vozila i milijun putnika na godinu.

Oštećena plaža sada predstavlja prijetnju od urušavanja, a posebice djeci koja su posebno znatiželjna i približavaju se gdje nije sigurno. U Jablancu vjeruju da je ovo njihovo posljednje ljeto s trajektima. Nadaju se da će se naći novca za 200 metara ceste do pristaništa vrijednog desetke milijuna i da će Jablanac tada odahnuti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene