Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ugušena je demokracija'

Vukelić istupio iz HDZ-a: Stranka radi samo za privatne interese!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na žalost stranka u posljednje vrijeme ide u potpuno krivom smjeru. Nakon prošlih stranačkih izbora ugušena je demokracija, a stranka je postala sama sebi svrha, kaže bivši ministar.

Pismo Branka Vukelića prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

'Poštovani,

u skladu s čl.13. stavak 2 Statuta HDZ-a podnosim pisanu izjavu o istupanju iz članstva HDZ-a.

Nakon više od 22 godine provedenih u HDZ-u, odlučio sam istupiti iz stranke. Smatram, a to je ujedno i razlog mojeg istupanja iz stranke, da vodstvo HDZ vodi u potpuno krivom smjeru. Smatram da HDZ više ne postoji zbog ciljeva radi kojih je osnovan već je stranka postala samoj sebi svrha, bavi se sama sobom, a istovremeno odnosi u stranci su prepuni straha, prijetnji i ucjena, zabrane govora, smjenjivanja nepodobnih… Takove odnose doživio sam i osobno u svom Karlovcu, kao i brojni članovi koji su mi se obraćali i obraćaju, jer, to su metode kojima se služi i potpredsjednik HDZ-a Jelić i njegovi pomagači Turković i slični.

Na žalost, nakon provedenih izbora na Saboru stranke u svibnju prošle godine, došlo je do gušenja demokracije, vodstvo se počelo ponašati autoritativno, došlo je do raspuštanja pojedinih organizacija bez pravog razloga.
Radio sam u interesu stranke, države i svih njenih građana više od 22 godine, ali čini mi se i smatram da se danas interes stranke odvojio od interesa države i građana. Smatram da bi svi političari trebali gledati interes građana i države prije svega, a ne stranke.

Danas se vodstvo stranke bavi vraćanjem duha HDZ-a iz 90-tih, dok se građani bore kako preživjeti u ovom dobu krize i promašene politike vladajućih.

Dok se HDZ bavi prošlošću i samim sobom, građani brinu nad svojom budućnosti, svjesni loše politike vladajućih, ali i nepostojanja prave, ozbiljne i vjerodostojne alternative (opozicije).

Takova politika vodstva stranke i takovi odnosi unutar nje dovoljan su razlog da nakon 22 godine napustim HDZ', stoji u priopćenju Branka Vukelića.

>> Jadranka Kosor ide pred sud časti: U HDZ-u spominju dva scenarija

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene