Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka u petak

Jadranka Kosor ide pred sud časti: U HDZ-u spominju dva scenarija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor dobila je stranački poziv za sud časti HDZ-a. U petak, 1. ožujka, znat će se njezina sudbina u stranci. Bivša predsjednica HDZ-a i premijerka mogla bi biti isključena.

Javno se isticao kao prijatelj Ive Sanadera, javno se nije slagao s vrhom stranke i izbacili su ga. Bez optužnice i suda časti. Riječ je o Jerku Rošinu. 'Nisam dobio nikakvo obrazloženje samo dopis u kojem se kaže da sam izbačen', kaže Rošin.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Ivan Penava i Andrej Plenković Salve uvreda VIDEO Pogledajte kako su se donedavno častili Plenković i DP, a sad dogovaraju koaliciju: "To su kvarni ljudi, zli! S njima nećemo imati posla"

Sud časti poništio je izbacivanje i vratio Rošina u HDZ. Za Kosor su pravila drugačija. 'Zar mislite da bi se ja kao bivša predsjednica stranke trebala braniti pred nekakvim sudom?', pita se bivša premijerka. No, ona će ipak pred stranački sud. Poziv je dobila.

>> Tomislav Čuljak neće odlučivati o Kosor

'Nije dobro da baš dođem sama da se stvori dojam da sam sama nisam sama puno je ljudi uz mene ja nemam problema odgovoriti na bilo koje pitanje bilo kojeg suca', kaže Jadranka Kosor.

Pred stranačke suce može doći s odvjetnikom. On mora biti član HDZ-a. Može iznijeti obranu. Postupak će biti zatvoren. Glavni među sucima neće biti Predsjednik suda časti Tomislav Čuljak zbog javnih kritika Jadranke Kosor.

U HDZ-u se spominju dva scenarija. Jedan je potpuno izbacivanje dok je drugi uvjetno isključenje, i to s takvim uvjetom koji bi lako rezultirao brisanjem iz članstva.

'Mislim da izbacivanje nije metoda za funkcioniranje stranke ne mislim da se tako pokazuje da stranka funkcionira demokratski no očito je gospođa Kosor u to vrijeme mislila kada je to učinila i sa bivšim predsjednikom da je to nešto sasvim normalno', smatra Jerko Rošin.

Osim istupa u javnosti Kosor se na teret stavlja i nedolazak na sjednice kluba saborski kojeg je članica i u čije ime vodi odbor za obitelj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene