Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrućina popustila

Na kopnu vrijeme već podsjeća na jesen, meteorolog otkriva vraća li nam se ljeto

S novim tjednom u većini krajeva promijenilo se i vrijeme. Na kopnu već podsjeća na jesen, vrućina je popustila, dosta je i osvježilo, a bilo je i kiše. Sredinom tjedna nešto svježije bit će i u, dosad sunčanoj, Dalmaciji i na vrućem jugu.

Frontalni sustav koji je u ponedjeljak donio pljuskove i kišu na sjeverni Jadran i u kopnene krajeve malo će se premjestiti dalje na jugoistok, pa će u utorak biti nestabilnije u Slavoniji i Baranji te u Dalmaciji. Nastavit će se i dotok hladnijeg zraka zbog kojeg još uvijek ne razmišljamo o povratku ljetnog vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Zasad će u utorak ujutro najviše sunca biti na sjevernom Jadranu. Drugdje će biti uglavnom dijelom vedro, ali uz promjenjivu naoblaku, dok će u Slavoniji i prevladavati oblačno.

U gorju, na istoku i u Dalmaciji može biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom. Na sjevernom Jadranu puhat će većinom umjerena i jaka bura, a na jugu još uvijek jugo. Zato će i jutarnja temperatura na sjeveru biti niža, odnosno između 19 i 24 Celzijevih stupnja na jugu zemlje. U unutrašnjosti će pak biti uglavnom između 12 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Poslijepodne će promjenjivo, uz sunčana razdoblja, biti u središnjoj Hrvatskoj i bez kiše. Bit će ugodno toplo, ali ne i vruće uz temperaturu oko 24 stupnja.

U Slavoniji će biti nešto oblačnije i nestabilnije, uz mogućnost za pokoji pljusak i poslijepodne, iako je kiša zapravo vjerojatnija u prvom dijelu dana. Temperatura će biti oko 23 Celzijeva stupnja.

Malo više oblaka očekuje se u gorju nego na sjevernom Jadranu gdje će u utorak većinom prevladavati sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Dvadesetak stupnjeva bit će u gorskoj Hrvatskoj, a oko 28 ili 29 na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji će u utorak biti promjenjivije. Bit će sunca i oblaka, ali lokalno može biti i izraženijih pljuskova i grmljavine, osobito u zaleđu. Na sjevernom dijelu puhat će uglavnom bura, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na jugu još uvijek jugo. Temperatura će se kretati između 28 i 31 stupanj Celzijev.

Temperatura mora je oko 27 stupnjeva, a i UV-indeks će u utorak biti visok, uglavnom na Jadranu gdje će biti više sunčanih razdoblja.

Promjenjivo i nestabilno te na kopnu dosta svježe vrijeme pratit će nas i u nastavku tjedna. Malo kiše ili pokoji pljusak očekuje se u srijedu, dok će u četvrtak biti mirnije i povoljnije, uz više sunca, no u noći na petak već stiže nova izraženija promjena. U skladu s tim, u srijedu i petak bit će i najsvježije, blizu 20, dok će u četvrtak uz više sunca i bez oborine temperatura na kopnu ipak biti malo viša, oko 25 stupnjeva Celzijevih.

Na Jadranu će također biti kiše i pljuskova u noći s četvrtka na petak, a u Dalmaciji će ih biti i u srijedu. Četvrtak i na more nosi sunčani predah. Bit će toplije nego na kopnu, no ne i vruće. Puhat će umjerena i jaka bura, jedino će u drugom dijelu četvrtka prolazno zapuhati jugo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene