Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže promjena vremena: Kiša i olujno jugo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sunčanog četvrtka sprema se promjena vremena.

Snimke i fotografije najavljene promjene vremena i jakog juga šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U većini zemlje u srijedu je prevladavalo vedro, a bilo je i ugodno toplo. U 14 sati Metković i Knin mjerili su 26, a Lipik čak 27 stupnjeva. I u Zagrebu je bilo vrlo toplo, sredinom dana uz 25 stupnjeva.

U četvrtak će vrijeme biti nestabilnije, na Jadranu i u gorju već od jutra i prilično oblačno i kišovito, a kiša bi mjestimice mogla biti i obilnija. Dakako zapuhat će jako, ponegdje i olujno jugo. U drugom dijelu dana na moru malo mirnije, ali zato u kopnenom području oblačnije, mjestimice s kišom.

>> Vremenska prognoza

Razlog ovoj promjeni sustav je novih ciklona i njima pripadnih frontalnih poremećaja koji se za zapada kontinenta postupno približavaju našim krajevima. U takvim okolnostima, jutro će u kopnenom području još biti djelomice sunčano, većinom i suho, no kako dan bude odmicao oblaka će biti sve više. U gorskoj Hrvatskoj te na Jadranu već će kišiti, pri čemu oborina mjestimice može biti i obilnija. Zapuhat će jako, ponegdje i olujno jugo. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti između 11 i 14, a duž Jadrana od 15-ak na sjevernom do najviše 18 stupnjeva na južnom dijelu.

Poslijepodne i u kopnene krajeve nosi više oblaka, a prolazno može pasti i malo kiše, ponegdje i u obliku kakvog pljuska. Puhat će slab do umjeren jugoistočni vjetar pri čemu će se u najtoplijem dijelu dana u središnjim krajevima mjeriti oko 20, a u Slavoniji mjestimice do 25 stupnjeva.

Promjenjivo ili pretežno oblačno u gorju te na sjevernom Jadranu nastavit će se i poslijepodne. Iako kiše može biti i kasnije, glavnina će ipak proći u prvom dijelu dana. Južina, no zadržat će se svježije. Na moru sutra najviše 20, u gorju 15 stupnjeva.

Promjenjivo i svježije uz jako i olujno jugo sutra bit će i u Dalmaciji. Temperatura se tijekom dana ovdje neće znatnije mijenjati, pa će od jutarnjih 17, 18, do poslijepodneva porasti tek za 3, 4 stupnja. Između 18 i 22 je i temperatura mora. U petak će biti više sunčanih razdoblja, ali na kontinentu i više šanse za pljuskove i grmljavnu, osobito poslijepodne i navečer. U subotu i nedjelju sunčanije, no i dalje ne i posve stabilno.

I na Jadranu u petak lokalno još može biti izraženijih pljuskova, pa i nevera. Za vikend se ovdje predviđa većinom sunčano i suho. Oblačnije uz češću kišu zadržat će se uglavnom samo na riječkom području te u unutrašnjosti Istre. Jugo će oslabjeti, a temperatura će se i na kontinentu i na moru ponovno vratiti na onu najugodniju vrijednost, bit će negdje oko 25 stupnjeva.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene