Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez većih promjena

Nastavlja se loše vrijeme i kiša, meteorolog otkriva kada ćemo konačno ugledati sunce

Aktualno Galerija +0 Kiša u Zagrebu Galerija 1/1 >>
Nastavlja se dosta oblačno i tmurno jesensko vrijeme. Na kopnu magla, rosulja, povremeno i kiša, a u Dalmaciji nestabilno, uz lokalno izražene grmljavinske pljuskove, pokazuje vremenska prognoza meteorologa Darija Brzoje.

Ni u novom tjednu, u skladu sa sredinom studenoga, od vremena ne očekujemo mnogo sunca. Iako neće biti jako hladno niti studeno, neće biti ni stabilno pokazuje vremenska prognoza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Nakon oblaka i kiše doista stiže sunce? Moglo bi biti svega, ali oko jednoga se barem ne treba brinuti Ilustracija Vremenska prognoza Na vrijeme tijekom vikenda utjecat će sredozemna ciklona: Detalje donosi meteorolog Ivan Čačić

Novi tjedan počinjemo uz oblačno vrijeme. U kopnenim krajevima mjestimice magla i rosulja. Na Jadranu će biti nešto promjenjivije, ponegdje i uz malo kiše, ponajviše na otocima. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a na južnom, jugo, ali u slabljenju. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne uglavnom dosta oblačno, uz ponegdje tek malo sunca. Najviša dnevna temperatura bit će oko deset stupnjeva.

I u istočnim krajevima očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, možda tek malo sunčanije nego na zapadu. Temperatura će tako u Slavoniji biti između 9 i 11 stupnjeva.

Oblačno i u gorju, tijekom dana uz rosulju. Na sjevernom Jadranu promjenjivo, uz sunčana razdoblja, ali i mogućnost za malo kiše. Vjerojatnije prema otvorenom moru. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Temperatura na Jadranu od 16 do 19, a u gorju između 6 i 10 stupnjeva.

I u Dalmaciji promjenjivo, uz sunčana razdoblja te i dalje mogućnost za malo kiše. Na sjevernom dijelu puhat će bura, a na južnom sve slabije jugo. Temperatura većinom od 18 do 22.

Ni idućih dana na kopnu neće biti mnogo sunca. Uglavnom oblačno, u utorak još i maglovito, uz rosulju ili malo kiše, a kiša će svakako biti učestalija u srijedu, osobito u drugom dijelu dana te u noći na četvrtak. U četvrtak poslijepodne smirivanje, postupan prestanak kiše i djelomično razvedravanje, doznaje meteorolog Darijo Brzoja.

Na Jadranu još nestabilnije. Iako i ovdje u utorak ne bi trebalo biti ozbiljnije kiše, ona se zapravo očekuje više u srijedu i četvrtak kad bi moglo biti i izraženijih grmljavinskih pljuskova. U utorak će bura oslabjeti, a pojačat će jugo. U srijedu već slabljenje juga, a u četvrtak ponovno bura. Temperatura se idućih dana neće značajnije mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene