Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još ćemo se kupati

Nastavlja se hirovito vrijeme, ali polako se vraćaju i ljetne topline: Detalje otkriva Ivan Čačić

Promjenljivo vrijeme mjestimice s kišom nastavit će se i slijedećih nekoliko dana i to uglavnom u kontinentalnom dijelu zemlje. Na Jadranu pretežno ili barem djelomice sunčano i toplije, a ljetna toplina ponovno se vraća i u većini krajeva unutrašnjosti. Više doznajte u prognozi Dnevnika Nove TV koju donosi meteorolog Ivan Čačić.

Ujutro u kontinentalnom dijelu pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. Na Jadranu pretežno ili djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita ponegdje i s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 24 Celzijeva stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Do kada će trajati toplo vrijeme? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Toplinski val Gdje je nestalo proljeće? Prognostičar Nove TV najavljuje sunčan vikend, ali i ljetne vrućine

Danju u Središnjoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a mjestimice će biti i malo kiše. Poslijepodne toplije uz temperaturu od 25 do 27 stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme i u istočnim predjelima. Dakle, vrlo toplo i promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a ponegdje i uz malo kiše.

U Gorskoj Hrvatskoj i dalje promjenjivo, mjestimice uz uglavnom slabu kišu, dok će na Jadranu biti pretežno ili djelomice sunčano i većinom suho. Puhat će mjestimice umjerena i jaka bura i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 22 do 25, na Jadranu od 28 do 31 stupnja.

U Dalmaciji pretežno ili djelomice sunčano poslijepodne uz mogućnost za poneki neverin. Puhat će mjestimice umjerena bura i sjeverozapadnjak. Temperatura od 28 do 32 stupnja.

Ljetna toplina na Jadranu svakako poziva na osvježenje u moru koje je uz temperaturu od 23 do 26 stupnjeva i dalje povoljno za kupanje. No, uz ljetnu toplinu ponovno raste i UV indeks opasnosti na sunčevo zračenje pa stoga oprez.

Sljedećih dana u unutrašnjosti i dalje promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a ponegdje i s kišom ili pljuskovima uz postupan porast temperature zraka.

Na Jadranu pretežno sunčano, često i vruće. a tek ponegdje može biti ponekog pljuska, i to uglavnom u subotu. Puhat će slaba do umjerena, u četvrtak podno Velebita i jaka bura te sjeverozapadnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene