Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka za vikend, ali i kada nam stižu nove vrućine

Vrijeme će biti prolazno nešto nestabilnije, prije svega u kopnenom području. U Dalmaciji će se zadržati sunčano i vruće. S europskog kontinenta ovaj vikend te početkom sljedećeg tjedna dolazi osvježenje. Više donosi meteorolog Darijo Brzoja u vremenskoj prognozi Dnevnika Nove TV.

Pljuskovi i grmljavina bit će tijekom noći u središnjim, potom istočnim krajevima, ali i u Gorskom kotaru. U kopnenom dijelu zemlje ujutro djelomice, a na moru pretežno vedro. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 14 do 19, a na Jadranu između 20 i 25 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je nestabilno vrijeme i puno kiše: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, uz mogućnost za još poneki pljusak prema kraju dana. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, uz temperaturu od oko 29 stupnjeva.

Slično, isto ne posve stabilno vrijeme očekuje i Slavoniju i Baranju. Bit će i sunca i malo oblaka, a uz sjeverac ni ovdje temperatura neće prijeći 30.

Djelomice sunčano vrijeme očekuje gorske krajeve, a sjeverni Jadran poslijepodne i pretežno vedro. Jedino bi u gorskom kotaru moglo biti ponekog pljuska. Tijekom dana će na moru puhati sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, a navečer će podno Velebita ponovno pojačati bura. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 26 do 30, a na moru između 30 i 33 stupnja.

U Dalmaciji će se zadržati sunčano i vruće, uz sjeverozapadni i zapadni vjetar i temperaturu većinom preko 30, do 34 stupnja. Poslijepodne je u zaleđu uz razvoj oblaka moguć i poneki grmljavinski pljusak.

Temperatura mora je većinom od 23 do 25 stupnjeva. UV indeks u središnjim i gorskim krajevima visok, a na istoku zemlje te duž većeg dijela Jadrana vrlo visok.

Još u nedjelju na kontinentu prolazno umjerena naoblaka, no uglavnom će već i prevladavati sunčano. U većini krajeva uz povremeno umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak vrlo toplo sve do utorka, kad će ponovno biti vruće.

Na Jadranu će se zadržati sunčano, čak i vedro te i dalje vruće. Puhat će umjerena, u nedjelju mjestimice jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, a potom od utorka sjeverozapadnjak. Temperatura, na moru svih dana preko 30, a često će biti i 32, 33 stupnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene