Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proljeće u zraku

Vremenska prognoza: Konačno pravo proljetno vrijeme!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idućih dana očekuje nas još toplije vrijeme. Pogledajte prognozu!

Nedjeljno sunčano i ugodno toplo vrijeme s temperaturama koje su mjestimice prelazile 20 stupnjeva, nastavlja se i u ponedjeljak te u idućih nekoliko dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Vjerovali ili ne, već valja objaviti i prva upozorenja vezana za jakost sunčeva zračenja. Naime, vrijednost UV indeksa, iako je u većini zemlje umjerena, ponegdje u Dalmaciji, osobito u zaleđu te južnije u zemlji u ponedjeljak  već može biti i visoka. Osjetljiviji bi već trebali pripaziti.

Vrijeme nam kroji prostrano anticiklonalno polje, a s obzirom na poziciju središta ove anticiklone, s juga će nam idućih dana postupno pritjecati i sve topliji zrak. Bit će stabilno, suho i još toplije.

Ponedjeljak jutro donijet će nam sunčano vrijeme, uz uglavnom slab vjetar: samo na Jadranu puhat će bura, na sjevernom dijelu većinom slaba, u Dalmaciji mjestimice umjerena. Mjerit će se između 9 i 14 stupnjeva, a u unutrašnjosti sutra ujutro većinom od 3 do 8.

Unutrašnjost očekuje pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme koje će nastavit će se i kasnije. Najviša dnevna temperatura očekuje se negdje u intervalu između 18 i 21 stupanj.

>> Mala zemlja za velike gušte: U Hrvatskoj se danas kupalo i skijalo

U gorskoj Hrvatskoj slično, dok će na sjevernom Jadranu biti i toplije. Temperatura bi ovdje poslijepodne mogla porasti i do 23 stupnja. Bit će sunčano; kasnije će na moru zapuhati jugozapadnjak.


Sunčano i vrlo toplo u ponedjeljak očekuje  i Dalmaciju. Puhat će većinom zapadnjak i sjeverozapadnjak, a u najtoplijem dijelu dana mjerit će se između 19 i čak 24 stupnja

Slijedeća tri dana: kopno i more

Pretežno sunčano ostaje i sredinom novog tjedna bit će na kopnu, tek u utorak poslijepodne i u srijedu u sjeverozapadnim krajevima lokalno će biti male mogućnosti za kakav kratkotrajan pljusak. Ali ništa strašno. Vjetar slab, a temperatura u porastu.

Na moru bi cijelo vrijeme trebalo prevladavati sunčano. Ponedjeljak jutro burin, danju maestral. Temperatura sve viša pa će se činiti i kao da smo jako blizu početku ljeta. Napokon smo dočekali i jedno dulje sunčanije razdblje. 

>> DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene