Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što će najviše obilježiti vrijeme idućih dana? Badnjak i Božić donose nam iznenađenje

Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr)
Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Najduža noć u godini donijela nam je ponovno hladno vrijeme. Uz vrlo slabe oborine na kopnu može biti poledice, ali zato će u danima pred nama temperatura postupno rasti, pa će Badnjak i Božić biti ugodno topli i više manje sunčani.

Na vrijeme u našim krajevima utječe anticiklonalno polje, ali s druge strane, južnije od nas nalazi se ciklona i ta razlika u tlakovima pogoduje buri.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Tako će na Jadranu biti umjerene, na udare jake, ponegdje i olujne bure, a u istočnim predjelima slab do umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu će od jutra uz buru biti pretežno sunčano, dok će u unutrašnjosti biti nešto oblačnije, u noći i ujutro sa slabim oborinama koje se mogu smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Najniža temperatura na kopnu od -4 do 1, a uz obalu između 1 i 4 stupnja.

U nastavku dana u središnjim krajevima bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, u noći i sa slabim oborinama, a temperatura oko 7 stupnjeva. I u Slavoniji promjenjivo sa sunčanim razdobljima, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, u gorju povremeno uz nešto više oblaka. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura. Temperatura u gorju bit će do 5 stupnjeva, a na moru i preko 10.

U Dalmaciji će biti sunčano. Da nema bure, po ovim temperaturama mogli bismo reći i toplo, ali ipak će umjerena, na udare i jaka bura pojačavati dojam hladnoće.

Idućih dana bit će barem djelomice sunčano, ponegdje na Badnjak i Božić ujutro može biti kratkotrajne magle.

Ipak, vrijeme idućih dana najviše će obilježiti porast temperature, pa ćemo Božić proslaviti uz barem 10-ak stupnjeva u zraku.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, još u subotu bura - uglavnom umjerena, ali u Dalmaciji i tada ponegdje s olujnim udarima, nakon toga će vjetar oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. I ovdje će biti ugodno toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene