Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je danas u Trakošćanu kako ministar financija Zdravko Marić i cijela Vlada moraju otići, dok je za izjavu Mostova glavnog tajnika Nikole Grmoje da se dogovara suradnja HNS-a i HDZ-a rekao kako iza nje stoji čelnica inicijative "U ime obitelji" Željka Markić.


"Moje informacije govore da se kampanju Mosta uključila Željka Markić, koja mene osobno jako ne voli i to me ne čudi. Ne trebamo se u ovo vrijeme koristiti lažima i objedama. Ja sam nekoliko puta zadnjih dana pozvao na pristojnost. Građani žele pristojnu i odgovornu politiku, jednu tolerantnu Hrvatsku koja donosi rezultat", kazao je Vrdoljak.

Vezani članci Ivan Vrdoljak Vrdoljak: HNS izlazi samostalno na izbore koji su potrebni čim prije Ivan Vrdoljak Vrdoljak: "Ako Kovač pobijedi na unutarstranačkim izborima, HNS izlazi iz koalicije"

Ocijenio je kako su Grmoja, čelnik Mosta Božo Petrov i "cijela svita Mosta" pod patronatom Željke Markić "i svih Grozdova i Hrastova", ali da "ne mogu donijeti takvu politiku".

Najavio je kako će HNS svaki put glasati protiv toga da dužnosnici Hrvatske budu članovi Mosta, ili pak HDZ-a, te će u tom smislu glasati protiv ministara iz HDZ-ove Vlade, kao i predsjednika Sabora Bože Petrova, "jer su oni zajedno zaustavili kurikularnu reformu iz ideoloških razloga, te usporili bolju budućnost i obrazovni sustav Hrvatske".

"Petrov je mijenjao sistematizaciju za svoga kuma, zar bih ja trebao podržati njega, Grmoju i Markić?"

"Božo Petrov je mijenjao sistematizaciju u gradskim vodama za svoga kuma. Pa zar bih ja trebao Željku Markić, Božu Petrova i Nikolu Grmoju podržavati? Nikada neću, kao ni Marića i Martinu Dalić", istaknuo je Vrdoljak.

Vezano za mogućnost suradnje i koaliranja s HDZ-om naglasio je da HNS u 27 godina hrvatske samostalnosti nikada nije bio u koaliciji s tom strankom, a Most je dva puta u zadnjih godinu dana.

Naglasio je kako nikada neće biti ni suradnje HNS-a i Mosta. "Mi s Mostom nećemo nikada koalirati. Zašto SDP podržava Božu Petrova, pitajte njih. Tko iz SDP -a želi da klerik kojeg savjetuju Željka Markić i slični bude na mjestu predsjednika Sabora? Ja to ne želim", poručio je čelnik HNS-a. Dodao je kako mu nije poznato što se dogodilo HDZ-u "da se opametio što se tiče suradnje sa Mostom", ali da se "nije opametio prema svojima".

Obraćanje novinarima završio je porukom da Marić i čitava Vlada moraju otići.

"Božo - doviđenja!"

Vezano za Međunarodni praznik rada 1. svibnja i položaj hrvatskog radnika, Vrdoljak je rekao kako je pred Hrvatskom ogroman posao, koji bi trebao dovesti do povećanja plaće da ljudi mogu imati pristojan život u Hrvatskoj.

"Da li kroz porezne politike, da li kroz potpore strateških industrija... ova država mora brinuti da se povećaju plaće. Kada se povećaju plaće, onda će zadovoljstvo naših građana biti veće", kazao je, prenosi Hina.

"Mi nećemo glasati za gospodina Jandrokovića, mi glasamo protiv HDZ-a i protiv Mosta. Možemo li biti jasniji? A kolege iz SDP-a će obrazložiti zašto glasaju za Željku Markić i Božu Petrova. Ja ne želim da Božo Petrov, sa savjetnicom Željkom Markić, bude predsjednik Sabora. Meni to, a i mojim ljudima, liberalima, ljudima koji žele slobodu i tolerantnu Hrvatsku, ide im na živce. Ja njih zastupam, i zato kažem - Božo, doviđenja!", poručio je Vrdoljak kasnije tijekom dana na zagrebačkom Jarunu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju