Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na tisak

Vojni ordinarij brani Jezerinca: To je manipulacija zlonamjernih novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured vojnog ordinarija očitovao se na internetskim stranicama Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj o medijskim rekacijama na dio homilije koju je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac uputio vjernicima 14. siječnja u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu i ocijenio da iz reakcija medija proizlazi jedna konstatacija - uvijek ista, od nekih zlonamjernih novinara, prozirna politikantska manipulacija Crkvom.

U tekstu pod naslovom Istina se brani istinom - reakcija na napise dnevnog tiska, ističe se kako je biskup Jezerinac predslavio sv. misu u crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu prigodom proslave 20. obljetnice međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske te održao prigodni govor na svečanoj akademiji u Zorin domu, a da su homilija i govor bili prožeti pastirskim riječima ljubavi i pozivom na zajedništvo utemeljeni na biblijskom liturgijskom čitanju i povijesnim činjenicama hrvatskoga naroda, bez imalo prizvuka dvosmislenosti, a još manje miješanja u politiku i ulaženja u politikantstvo.

Dodaje se kako je istoga dana (14. siječnja) internetski portal Novi list donio prilog pod naslovom Za rat su krivi ateisti, a Nedjeljni Jutarnji u broju od nedjelje, 15. siječnja, prilog pod naslovom Političke poruke-msgr. Juraj Jezerinac u Karlovcu s podnaslovom Dajte nam objektivne informacije o Uniji, a za rat su krivi ateisti.

Ured vojnog ordinarija naglašava kako spomenuti novinski napisi 'žele izokrenuti istinu unoseći elemente jedne vrste hajke' te da se oni, koji su bili nazočni spomenutoj proslavi, osjećaju prozvani od tih novinara i kolumnista zaštiti istinu, koju im je u Karlovcu uputio biskup Jezerinac.

'Novinarsko izvlačenje iz konteksta i davanje negativnog prizvuka s konotacijom 'sotoniziranja ateizma' i 'pozivanja na euroskepticiza', više je nego li izokretanje istine, da ne kažemo novinarska laž. Ovakva ideološka obojena jednostranost i agresivnost pojedinih novinara poprima oblik promidžbenog rata, gdje se gubi svaka mjera, a u ovom slučaju mjera istine, a ne ulaženja u politikantstvo kako neki novinari želi to prikazati', stoji u priopćenju Ureda vojnog ordinarija.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Tko vreba na vratima Crkve?

Uz napomenu kako se 'vrlo dobro zna tko odbija vidjeti cjelinu i bilo kakvo narodno zajedništvo na dan proslave 20. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i tko vreba na vratima Crkava da bi učinio senzaciju od molitve za narod i dobro naroda', ocjenjuje se kako su spomenuti medijski napisi "samo još jedan u nizu prozirnih pokušaja suptilnog napada i izokretanja istine s jasnom namjerom unošenja razdora u hrvatskom narodu".

Ipak, zaključuje u priopćenju Ured vojnog ordinarija, 'istina se brani istinom, tj. onim što je otac biskup rekao'. Ured vojnog ordinarija upućuje na to da se poruka biskupa Jurja jezerinca možete čitati u cijelosti na internetskom portalu Vojne biskupije. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene