Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dragovoljac predsjednik

Kandidat za predsjednika pohvalio se na Facebooku: ''Tvrd sam i krut i oštar''

Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr)
Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr) Vlaho Orepić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Vlaho Orepić (Foto: Pixell) Galerija 1/2 >>
Bivši mostovac i kandidat za predsjednika Vlaho Orepić na svom je profilu na Facebooku pozvao građane da mu jave koje su teme važne za Hrvatsku i zapitao se je li i dalje važno govoriti da si dragovoljac Domovinskog rata.

''Koje teme su važne građanima RH?

Pročitajte i ovo Reakcije Sinjana nakon pobjede Zorana Milanovića - 5 Veselo u rodnom kraju Sinj o pobjedi Milanovića: "Konačno Hrvatska ima dalmatinskog Vlaja za predsjednika!" Što kažu građani o pobjedi Zorana Milanovića - 2 Dan poslije Dojmovi građana nakon predsjedničkih izbora: "Očekujem bilo što. S druge strane, ne očekujem ništa konkretno"

Ja ih ne znam sve. Recite mi. Ja sam jednostavan čovjek iz naroda. Ili istina ili ništa. Jedini razlog zašto želim biti predsjednik je da mi svi, kao društvo, pričamo o istini. Samo istina će nas pripremiti za našu budućnost. I zato ću, kroz društvene mreže jer jedino njima imam pristup, govoriti o važnim istinama koje se neće dopasti bučnoj i bahatoj Hrvatskoj. A njima samo jedna poruka: „Dosta vas je više!“

Spomenuo sam već troje favoriziranih kandidata. Puna su im usta domoljublja. Moguće je da ima i nešto istine o tome. Moguće je i da više u našoj zemlji ne dovodimo u pitanje domoljublje kroz osobni primjer sudjelovanja u Domovinskom ratu. Moguće je da to više nije važno. Ili ipak jest? Ne znam. Recite mi. Nikad nisam prije isticao da sam dragovoljac. Od prvog do zadnjeg dana. To su bili moje pravo, obveza i privilegija. Zašto to sad više nije važno?Vidim kako se mediji odnose prema ovoj temi. Ali njima ne vjerujem da predstavljaju ono što je važno građanima.

Pitam svakog dragovoljca i sudionika Domovinskog rata i svakog građanina koji smatra Domovinski rat našim jedinstvenim povijesnim podvigom i temeljem naše države. Je li to nešto što pripada dalekoj prošlosti, što nije više u skladu s vremenom i što nikako ne određuje karakter, iskrenost i motive kandidata? Ili vam je ipak važno da znate i imate dokaz da je predsjednik osoba koja će prva stati u obranu, ako ne daj Bože to bude potrebno, našeg dostojanstva, domova i voljenih?

Svašta su mi ljudi govorili kakav sam kao osoba. I veliku većinu su u pravu. Tvrd sam, i krut i oštar. I tvrdoglav i beskompromisan. Takav jesam. Ili istina ili ništa. Ali rekli su mi još nešto. I zbog toga želim biti predsjednik. „Od svih kandidata, od svih političara, da nekome moramo povjeriti na čuvanje svoju imovinu i živote svoje djece, to bi bio ti.“'', napisao je Orepić na Facebooku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene