Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši ministar unutarnjih poslova

Orepić najavio kandidaturu za predsjednika: "Nisam zabavljač, nisam ni pjevač ni stranački glumac"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši mostovac i ministar unutarnjih poslova, nezavisni saborski zastupnik Vlaho Orepić, službeno je objavio svoju kandidaturu za predsjednika države.

"Danas sam službeno objavio svoju kandidaturu za Predsjednika Republike Hrvatske. Hvala Vam svima od srca na dosadašnjoj podršci i nadam se da ćete i nadalje davati mi vaše povjerenje i potporu na ovom zajedničkom putu jer samo tako možemo postići željenu promjenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na misi u Dubrovniku Biskup Uzinić čestitao Milanoviću: "Želim da se ova zemlja prestane kretati sebičnim putevima koji je iskorištavaju" Slika nije dostupna Neslužbeni rezultati DIP-a Predsjednički izbori: Kako je glasala dijaspora?

Kroz nadolazeće dane saznati ćete više o mom programu, idejama i vrijednostima koje zastupam, a već danas objaviti ću i video s cjelokupnim govorom s objave kandidature medijima", poručio je Orepić na svom profilu na Facebooku. 

Na službenom predstavljanju poručio je kako nije "ni zabavljač, nisam ni pjevač ni stranački glumac, ni reality show političar".

"Građanin sam, sportaš, vojnik, a prije svega hrvatski branitelj od prvog do zadnjeg dana Domovinskog rata. Iza moje kandidature ne stoje nikakve stranačke ni poslovne interesne strukture. Stojim ispred vas s vlastitim imenom i prezimenom i onim što jesam s uvjerenjem da Hrvatska može i treba postati bolje društvo", rekao je Orepić na konferenciji za novinare.

Poručio je kako je njegov program Ustav Republike Hrvatske, a ne nikakav stranački statut ili poslovni plan. 

Ocijenio je kako stranke koje su dosad vladale kandidature za predsjednika bez imalo srama koriste samo za unutarstranačke obračune i kojekakve konzultantsko-lobističke poslovne projekte.

"I dalje nam, nažalost, uspješno prodaju domoljublje i nacionalni identitet, a to što se životni prostori prazne kao da nikoga ne zanima", istaknuo je Orepić koji smatra da je niz izbornih ciklusa koji slijede prilika za promjene u društvu.

 

"Moj cilj nije preseljenje Ureda predsjednika i slične nebitnosti već osobnim primjerom i angažmanom želim uspostaviti stabilnost i povjerenje u instituciju predsjednika i ostala tijela državne vlasti, sačuvati dostojanstvo Hrvatske i dostojan i siguran život hrvatskih građana", rekao je Orepić i zaključio svoje predstavljanje:

"Jedino je rješenje da pristojna i samozatajna Hrvatska, koja će u većini svojim sudjelovanjem na izborima nadglasati ovu bučnu, bahatu i lopovsku Hrvatsku, koja je u manjini i koja još uvijek dominira u političkom životu Hrvatske i koja nam se i dalje besramno nudi kao rješenje".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene